aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΗ Δρέσδη πανηγυρίζει, εμείς (ποδοσφαιρικά) ζηλεύουμε (vds)

Η Δρέσδη πανηγυρίζει, εμείς (ποδοσφαιρικά) ζηλεύουμε (vds)

Η Δρέσδη πανηγυρίζει για το αθλητικό καμάρι της πόλης, την Ντιναμό, η οποία πήρε άνετα τον τίτλο στην Γ’ κατηγορία της Γερμανίας. Όμως οι εικόνες στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σόνεχοφ, 2-1, το Σάββατο (14/5) είναι εντυπωσιακές.

Κοντά στους 32.000 θεατές γέμισαν το Stadion Dresden, σε ένα ατελείωτο πάρτι (31.644 για την ακρίβεια) και κάθε σύγκριση, θα ήταν ατυχής.

Η Ντιναμό, έχει τη δική της ιστορία στο γερμανικό ποδόσφαιρο, κυρίως σε αυτό της πρώην Λαοκρατικής Δημοκρατίας (οκτώ φορές πρωταθλήτρια), και στη πιο σημαντική της στιγμή, είναι η παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1989, όταν και είχε αποκλειστεί από τη Στουτγάρδη.

Η ευρωπαϊκή της πορεία, την σεζόν 1989-90 είχε σταματήσει από τον 1ο γύρο του Κυπέλλου UEFA και την ΑΕΚ, με την Ένωση να χάνει 1-0 στη Δρέσδη, αλλά να νικά 5-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πάντως, την ίδια σεζόν, η Ντιναμό σήκωσε το Κύπελλο Γερμανίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ