aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΓερμανία: Η Άιντραχτ διέσυρε τη Λεβερκούζεν, πρώτη νίκη με τεσσάρα για τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου...

Γερμανία: Η Άιντραχτ διέσυρε τη Λεβερκούζεν, πρώτη νίκη με τεσσάρα για τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου (vids)

Τα χαμόγελα από το νικηφόρο ντεμπούτο του Τσάμπι Αλόνσο σβήστηκαν απότομα στη Λεβερκούζεν, η οποία προσγειώθηκε στη σκληρή πραγματικότητα από την υπερηχητική Άιντραχτ. Με τον Κάμαντα να δίνει τον… ρυθμό, οι Αετοί ισοπέδωσαν 5-1 τις αποκαρδιωτικές Ασπιρίνες για να επιστρέψουν στις νίκες και να πατήσουν παράλληλα στην πρώτη τετράδα της Bundesliga.

Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Κάμαντα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, προτού οι Ασπιρίνες απαντήσουν με γκολ του Χίνκαπι στο 56΄. Δυο λεπτά αργότερα ωστόσο η Άιντραχτ ανάκτησε το προβάδισμα με σκόρερ τον Κόλο Μουάνι, επιβάλλοντας στη συνέχεια έναν καθολικό μονόλογο. Αρχικά στο 65΄ ο Λίντρστρομ ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ, με τον Κάμαντα επτά λεπτά αργότερα να γράφει το 4-1 και πάλι από την άσπρη βούλα. Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Αλάριο στο 86΄για το τελικό 5-1 κόντρα σε μια απογοητευτική Λεβερκούζεν που βυθίστηκε στη ζώνη του υποβιβασμού.

Παρθενική νίκη με τεσσάρα για Στουτγκάρδη και Μαυροπάνο
Δέκα ολόκληρες αγωνιστικές χρειάστηκε να περιμένει προκειμένου να πάρει το πρώτο της τρίποντο, όμως όταν έφτασε επιτέλους η στιγμή το έκανε με… στυλ! Με τον Μαυροπάνο στο βασικό σχήμα, η Στουτγκάρδη δεν άφησε κανένν περιθώριο στη Μπόχουμ των Λαμπρόπουλου – Σταφυλίδη, καθώς την ισοπέδωσε με 4-1 και ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το σκορ για τους Σουηβούς άνοιξε ο Σίλας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 3΄, ενώ στο 22΄ο Αχάμαντα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η Μπόχουμ μείωσε προσωρινά με τον Ζόλερ στο 29΄, όμως η Στουτγκάρδη φρόντισε να της… κόψει τη φόρα με ακόμα δυο γκολ στο δεύτερο μέρος. Αρχικά ο Σίλας έγραψε το 3-1 στο 64΄, προτού ο Εντό διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα επτά λεπτά αργότερα.

Χάρισαν ματσάρα και έμειναν στο 2-2 Βόλφσμπουρκ και Γκλάντμπαχ
Πολύ όμορφο το ματς ανάμεσα σε Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ για την Bundesliga, ισόπαλες με 2-2 έμειναν οι ομάδες στην έδρα της πρώτης. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Τουράμ στο 13’με σουτ μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι απάντησαν 30 λεπτά αργότερα, στο 43′ με το τέρμα του Γκέρχαρντ. Η Μπορούσια μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος πάντως και με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Τουράμ πήραν και πάλι το προβάδισμα. Οι Λύκοι πάντως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη μιας και στο 69′ ο Μαρμούς με ωραίο σουτ ισοφάρισε για την ομάδα του. Με τον βαθμό αυτό η Βόλφσμπουγκ παρέμεινε στη 13η θέση ενώ η Γκλάντμπαχ ανέβηκε στην 6η.

Άλωσε τη Βρέμη η Μάιντς, 2-0 την Βέρντερ
Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Μάιντς η οποία επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης για την Bundesliga. Τα προβάδισμα στους φιλοξενούμενους έδωσε ο Ίνγκβαρτσεν στο 36′ με ωραία κεφαλιά. Το δεύτερο τέρμα της ομάδας του πέτυχε στο 66′ ο Λι με σουτ μέσα από την περιοχή. Η Μάιντς με αυτό το τρίποντο ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τη Βέρντερ που είναι 8η.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ