Εξετάζει ανώτατο όριο μισθών για τη βιωσιμότητα του ποδοσφαίρου

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) μέσω του προέδρου της, Φριτς Κέλερ, πρότεινε ένα πλάνο πέντε σημειών για την βιωσιμότητα του ποδοσφαίρου. Μεταξύ των προτάσεων είναι και το ανώτατο όριο των μισθών των ομάδων...

Ο κορωνοϊός θα συνεχίζει να ταλαιπωρεί το ποδόσφαιρο οικονομικά για αρκετό καιρό ακόμη. Έτσι, στην Γερμανία προσπαθούν να βρουν τρόπο προκειμένου να καταστήσουν το άθλημα βιώσιμο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB), Φριτς Κέλερ, διατύπωσε ένα πλάνο πέντε σημείων, ώστε να ληφθούν απαραίτητα μέτρα στο μέλλον.

Η σημαντικότερη πρόταση είναι αυτή του ανώτατου ορίου στους μισθούς των ομάδων, ένα είδος salary cap με λίγα λίγα, προκείμου, όπως αναφέρει ο Κέλερ, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να πλησιάσει ξανά τον κόσμο.

«Πρέπει να σκεφτούμε για ένα ανώτατο όριο. Υπάρουν παράλογοι μισθοί. Θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και με τον πρόεδρο της UEFA. Τα ποσά αυτά αποξενώνουν τον κόσμο από το αγαπημένο μας άθλημα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα», είπε.

Όσον αφορά άλλα σημεία του πλάνου της DFB, ένας στόχος είναι η μαζική πραγματοποίηση τεστ μέχρι την ανακάλυψη του εμβολίου, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Επιπλέον, χρειάζεται να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος μεταξύ ομάδων και ομοσπονδιών για το μέλλον του ποδοσφαίρου και να πάψει πλέον να υπάρχει ένας βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός, σύμφωνα με τον Κέλερ.

Τέλος, η Γερμανική Ομοσπονδία επιθυμεί να στραφεί περισσότερο στον εθελοντισμό μέσω της ψηφιοποίησης, αλλά και στην καλύτερη εποκοινωνία με τους φιλάθλους των ομάδων.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΠΗΓΗSport24.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ