aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΈκλεισε το σπίτι της Χόφενχαϊμ και πήγε στο -3 από τη Μπάγερν η Ντόρτμουντ (vids)

Έκλεισε το σπίτι της Χόφενχαϊμ και πήγε στο -3 από τη Μπάγερν η Ντόρτμουντ (vids)

Σπουδαίο «διπλό» με το οποίο παρέμεινε δεύτερη και παράλληλα μείωσε στους τρεις βαθμούς την απόσταση από την κορυφή, αν και με παιχνίδι παραπάνω πήρε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, μετά το 3-2 επί της Χόφενχαϊμ.

Μετά από ωραίο συνδυασμό Μάλεν και Μπέλιγχαμ ο Χάαλαντ ήταν… εκεί που έπρεπε και με το 16ο τέρμα του στο πρωτάθλημα, άνοιξε το σκορ για τους Βεστφαλούς μόλις στο 6’.

Με τους γηπεδούχους να έχουν δύο δοκάρια στη συνέχεια, σε ισάριθμες κεφαλιές των Ρούτερ στο 11ο και Ρίτσαρντς στο 23ο λεπτό! Ο Ακανζί έσωσε πάνω στην γραμμή την προσπάθεια του Κράμαριτς στο 40’, αλλά στο πρώτο λεπτό του επιπλέον χρόνου η… δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε, με το πρώτο γκολ του Κράμαριτς στο πρωτάθλημα μετά τις 29 Οκτώβρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση ξανά ο Μάλεν που «σέρβιρε» δύο ακόμα γκολ στους συμπαίκτες του, με την Μπορούσια να προηγείται με δύο γκολ διαφορά, χάρη στο γκολ του Ρόις και το… αυτογκόλ του Ράουμ. Η αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Χάαλαντ… έδωσε θάρρος στην Χόφενχαϊμ, που μείωσε με τον Ρούτερ να βρίσκει δίχτυα στο 77’, αλλά να μην μπορεί να αποφύγει την πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά από επτά νίκες και μια ισοπαλία.

Δεύτερο διαδοχικό «τρίποντο» για την τρίτη της βαθμολογίας Μπάγερ Λεβερκούζεν, με 5-1 απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, η οποία έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη και παράλληλα στην ζώνη του υποβιβασμού από την Bundesliga.

Οι «ασπιρίνες» πήραν προβάδισμα από νωρίς με τον Μπελαράμπι να ξαναβρίσκει δίχτυα μετά την… 9η αγωνιστική, στο 6’, ενώ ο Ντιαμπί ήταν αυτός που καθάρισε το «τρίποντο» ουσιαστικά, πετυχαίνοντας χατ-τρικ στη συνέχεια και φτάνοντας τα οκτώ τέρματα φέτος στην διοργάνωση.

Βίοι αντίθετοι για Ουνιόν Βερολίνου και Γκλάντμπαχ, μετά την εκτός έδρας νίκη της πρώτης με 2-1, χάρη στο πέναλτι στο 18ο λεπτό του Κρούζε, που έκανε το 3/3 φέτος από την άσπρη βούλα κι ένα ακόμα δικό του έξι λεπτά πριν τη λήξη, το οποίο «ακύρωσε» την ισοφάριση δια ποδός Κονέ πριν την ανάπαυλα.

Με τους «σιδερένιους» να τρέχουν πλέον αήττητο σερί πέντε αγώνων και να είναι τέταρτοι, την ώρα που τα «πουλάρια» έχουν επτά ήττες στα εννιά τελευταία τους παιχνίδια και να κινδυνεύουν να μπουν σε… μπελάδες ως προς την παραμονή τους στην κατηγορία.

Νέα επικράτηση της Φράιμπουργκ, αυτή την φορά απέναντι στην Στουτγκάρδη του «δικού μας» Ντίνου Μαυροπάνου -που ήταν βασικός και 90λεπτος- με 2-0 και με την οποία παρέμεινε σε… τροχιά Champions League, ούσα στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -1.

Το ματς κρίθηκε, ουσιαστικά μέσα σε ένα τρίλεπτο. Με τους Σουηβούς να κερδίζουν πέναλτι στο 34’, για ανατροπή του Τιμπιντι από τον Κίμπλερ, αλλά το VAR να ανακαλεί την απόφαση του ρέφερι Στίλερ τελικά. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, τους γηπεδούχους να σκοράρουν στο 37’, με το σουτ του Χέφλερ από τα 25 μέτρα να βρίσκει στον Ίτο και να αλλάζει πορεία!

Η Γκρόιτερ Φιρτ όχι μόνο έμεινε αήττητη για τέταρτο συνεχόμενο ματς, αλλά αυτή την φορά νίκησε κιόλας, με 2-1 την Μάιντς, που στάθηκε άτυχη εις διπλούν έχοντας ισάριθμα δοκάρια, στο 29’ με την «φωτοβολίδα» του Σταχ και στο 41’, με τον Βίλεμς να ρισκάρει το αυτογκόλ για να διώξει.

Νωρίτερα, ο Ντούτζιακ είχε ανοίξει το σκορ στο 12’, ενώ από δική του προσπάθεια και αυτογκόλ του Μπελ, η νεοφώτιστη ομάδα πήρε προβάδισμα αέρα δύο τερμάτων, για να έρθει η μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Ονισίβο.

Τα αποτελέσματα:

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 5-1
(9’ Μπελαράμπι, 24’, 65’, 69’ Ντιαμπί, 81’ Αλάριο – 62’ Μάιερ)

Γκλάντμπαχ-Ουνιόν Βερολίνου 1-2
(40’ Κονέ – 18’ πεν., 84’ Κρούζε)


Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 2-0
(37’ αυτ. Ίτο, 71’ Σάντε)


Χόφενχαϊμ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-3
(45’+1’ Κράμαριτς, 77’ Ρούτερ – 6’ Χάαλαντ, 58’ Ρόις, 67’ αυτ. Ράουμ)


Γκρόιτερ Φιρτ-Μάιντς 2-1
(12’ Ντούτζιακ, 66’ Μπελ – 90’+3’ Ονισίβο)


Μπόχουμ-Κολωνία (19:30)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ