aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΕμπαπέ – Χάαλαντ: Welcome to the future! (pics & vids)

Εμπαπέ – Χάαλαντ: Welcome to the future! (pics & vids)

Σχεδόν 15 χρόνια τώρα, παρακολουθούμε μία από τις κορυφαίες «κόντρες» στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχουν μετατρέψει το άθλημα αυτό σε μία μάχη για δύο… Κανένας άλλος δεν έχει καταφέρει να τους πλησιάσει σε αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στο προσκήνιο… Και πως να τα καταφέρουν άλλωστε;

Ωστόσο όσο και να μην αρέσει, όσο και να πονάει, οι δύο σούπερ σταρς φτάνουν σιγά-σιγά στο τέλος τους… Ο ένας 33 και ο άλλος 36… Έτσι η στογγυλή Θεά… θα πρέπει να βρει τους νέους «Βασιλιάδες» της. Δύσκολο; Προφανώς; Ακατόρθωτο; Ίσως και όχι. Διότι ήδη, έχουμε μία καινούργια μάχη στο «πιάτο»! Αυτή του Κίλιαν Εμπαπέ και του Έρλινγκ Χάαλαντ!

Τόσο ο Γάλλος, όσο και ο Νορβηγός, ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της εβδομάδας, δίνοντας στις ομάδες τους, το πάνω χέρι για τις ρεβάνς των «16» του Champions League. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν πραγματικά καταιγιστικός! Παρότι η Παρί βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Γάλλος σούπερ σταρ την πήρε από το χεράκι και με ένα απίθανο χατ τρικ την οδήγησε στο τεράστιο διπλό με 4-1 μέσα στο «Καμπ Νόου»! Στο γήπεδο του Λιονέλ Μέσι! Εκεί που ο Αργεντινός έχει γράψει όλες του τις ραψωδίες…

Ο Εμπαπέ κατάφερε να «αλώσει» μόνος του τη Βαρκελώνη και να στείλει την Παρί στα προημτελικά του Champions League εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Μία εμφάνιση που έδειξε σε όλους πως ο 22χρονος είναι το παρόν… και το μέλλον του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Εμπαπέ έφτασε συνολικά στην καριέρα του τα 154 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Αριθμοί που είναι καλύτεροι από εκείνους που είχαν ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε αυτήν την ηλικία που βρίσκεται ο Γάλλος σούπερ σταρ αυτή τη στιγμή!

Ο Αργεντινός είχε σκοράρει 140 φορές πριν κλείσει τα 23 του χρόνια, ενώ ο Πορτογάλος από την άλλη είχε 102 γκολ. Επιδόσεις που αποδεικνύουν πως ο Εμπαπέ είναι ο επόμενος… Βασιλιάς του ποδοσφαίρου!

Από την άλλη… το ρομπότ, Έρλινγκ Χάαλαντ! Τι και αν η Ντόρτμουντ πονάει αμυντικά; Ο Νορβηγός είναι πάντοτε εκεί για να τη βοηθήσει με τα γκολ του. Με δύο γκολ και μία ασίστ, έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην Ντόρτμουντ που θα υποδεχτεί στη Γερμανία τη Σεβίλλη, έχοντας να κρατήσει το 3-2 της Ισπανίας. Μία εμφάνιση που έδειξε σε όλους, πως ο Χάαλαντ είναι ένας ιδιαίτερος ποδοσφαιριστής, που θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια!

Από τον Γενάρη του 2020, μέχρι και σήμερα, ο 20χρονος «κίλερ» έχει σκοράρει 42 φορές με τη φανέλα των Βεστφαλών! Σε 42 συμμετοχές! Ένα γκολ ανά παιχνίδι δηλαδή. Αδιανόητο. Σε 13 παιχνίδια που έχει δώσει στο Champions League, έχει καταφέρει να σκοράρει 18 φορές, με τα 10 να είναι με τη φανέλα της Ντόρτμουντ!

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που φτάνει στα 18 τέρματα σε μόλις 13 παιχνίδια! Και μαζί με τον Εμπαπέ, οι μόνοι που σκοράρουν 18+ γκολ πριν κλείσουν τα 21 τους χρόνια… Έχει ήδη περισσότερα γκολ από ποδοσφαιριστές όπως ο Ζιντάν, ο Ρονάλντο και ο Ντάβιντ Βίγια!

Ο Κίλιαν Εμπαπέ και ο Έρλινγκ Χάαλαντ φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αναλάβουν την τύχη του ποδοσφαίρου… Και μάλλον πρέπει να μπαίνουμε σιγά-σιγά στο κλίμα! Η μάχη, Εμπαπέ – Χάαλαντ είναι γεγονός!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ