aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGA«Χρυσή» συμφωνία της Ντόρτμουντ με Παρί για Ομπαμεγιάνγκ

«Χρυσή» συμφωνία της Ντόρτμουντ με Παρί για Ομπαμεγιάνγκ

Στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό πρωτοσέλιδο της το γερμανικό περιοδικό «Bild», το οποίο αναφέρει πως η γαλλική ομάδα ήρθε σε συμφωνία με τη Ντόρτμουντ για να πάρει το καλοκαίρι τα δικαιώματα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ομάδα του Παρισιού συμφώνησε να καταβάλλει περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του 27χρονου Αφρικανού φορ από την ομάδα του Ντόρτμουντ.

Ο διεθνής επιθετικός από την Γκαμπόν, κορυφαίος της Αφρικής για το 2015, αποκτήθηκε το 2013 έναντι 13 εκατομμύρια ευρώ από τη Σεντ Ετιέν και υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 με τη γερμανική ομάδα. Ο τεχνικός διευθυντής των Γάλλων, Πάτρικ Κλάιφερτ, συναντήθηκε με τον ατζέντη του Ομπαμεγιάνγκ και απομένουν μόνο μερικές λεπτομέρειες για να επέλθει συμφωνία.

Το συμβόλαιο θα είναι τριετούς διάρκειας, με ετήσιο μισθό γύρω στα 14 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως η άνοδός του ξεκίνησε με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Ντόρτμουντ, ενώ ξεκίνησε στις ακαδημίες της Μίλαν, χωρίς όμως ποτέ να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα.

Η ιταλική ομάδα τον δάνεισε διαδοχικά σε Ντιζόν, Λιλ, Μονακό, Σεντ Ετιέν και στη συνέχεια τον πούλησε στην τελευταία μόλις με δύο εκατομμύρια ευρώ. Η Ντόρτμουντ αγόρασε τον Ομπαμεγιάνγκ το καλοκαίρι του 2013 και οι Γερμανοί είπαν όχι στην Αρσεναλ το περασμένο καλοκαίρι σε πρόταση 40 εκατομμύρθα ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ