aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGABundesliga: Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο η Μπάγερν, σημαντικές νίκες για Λεβερκούζεν, Μπόχουμ

Bundesliga: Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο η Μπάγερν, σημαντικές νίκες για Λεβερκούζεν, Μπόχουμ

Η Μπάγερν δυσκολεύτηκε στο Φράιμπουργκ απέναντι στην τοπική ομάδα, όμως στο τέλος πήρε τη νίκη με 4-1 που τη διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας από την Ντόρτμουντ έπειτα από 28 αγωνιστικές στην Bundesliga.

Οι μισές ευκαιρίες της στο 1ο ημίχρονο έδειξαν ότι το παιχνίδι θα εξελιχθεί σε θρίλερ, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να υπερισχύσει του αντιπάλου. Στο 58′ ο Λέον Γκορέτσκα με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, όμως οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά για να ισοφαρίσουν με τον Νιλς Πέτερσεν. Μια κακή αμυντική αντίδραση όμως επέτρεψε στον Σερζ Γκνάμπρι να ανακτήσει το προβάδισμα και στη συνέχεια ο Κινγκλέ Κομάν και ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ έδωσαν τη νίκη με 4-1 στην ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Η Λεβερκούζεν πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Χέρτα και παρέμεινε ασφαλής στην 3η θέση, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Ο αγώνας άρχισε με καλό ρυθμό, στη συνέχεια έπεσε, όμως οι δύο ομάδες βρήκαν τρία γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο. Λούκας Αλάριο και Καρίμ Μπελαραμπί έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους, ο Βλαντίμιρ Ντάριντα μείωσε για την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, όμως στο 2ο μέρος οι παίκτες του Γκεράρδο Σεοάνε είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους και δεν επέτρεψαν στη Χέρτα να τους απειλήσει.

Δύο γκολ του Τακούμα Ασάνο έδωσαν νίκη πρόωρης σωτηρίας για την Μπόχουμ, η οποία έφυγε με 2-1 από την έδρα της Χόφενχαϊμ. Ο Ιάπωνας επιθετικός σημείωσε ένα γκολ στο κάθε ημίχρονο, οι γηπεδούχοι βρήκαν εστία μόνο με τον Ντάβιντ Ράουμ ενδιάμεσα και στη συνέχεια η ομάδα του Κώστα Σταφυλίδη αμύνθηκε σθεναρά και κράτησε το τρίποντο. Ο Έλληνας μπακ έγινε αλλαγή στο 73′ όντας “κιτρινισμένος”, ενώ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έμεινε στον πάγκο των νικητών.

Αρμίνια και Στουτγκάρδη, δύο ομάδες με τρεις Έλληνες συνολικά στο ρόστερ τους, έδιναν μάχη επιβίωσης στο Μπίλεφελντ, η οποία έληξε ισόπαλη 1-1. Οι Σουηβοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, προηγήθηκαν με εκτέλεση πέναλτι του Σάσα Κάλαϊτζιτς, όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα. Ο Φλόριαν Κρίγκερ ισοφάρισε στο 2ο μέρος και έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας για τις δύο ομάδες που παραμένουν σε μεγάλο κίνδυνο. Ο Ντίνος Μαυροπάνος αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, με τον Στέφανο Καπίνο να βλέπει τον αγώνα από τον πάγκο των γηπεδούχων και τον Ζεμπάστιαν Βασιλειάδη να μένει εκτός για την Αρμίνια λόγω προβλήματος στο γόνατο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ