aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΑνέβηκε μόνη στην κορυφή με πεντάρα και... περιμένει η Μπάγερν Μονάχου

Ανέβηκε μόνη στην κορυφή με πεντάρα και… περιμένει η Μπάγερν Μονάχου

Το πρώτο τοπικό ντέρμπι της ημέρας στην Bundesliga είχε νικητή το φαβορί, με την Μπάγερν Μονάχου να επικρατεί 5-3 της Άουγκσμπουργκ εντός έδρας και να μένει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μπερίσα όμως μέχρι την ανάπαυλα, η συμπολίτισσα είχε καταφέρει να σκοράρει τέσσερις φορές με τους Κανσέλο (15’), Παβάρ (19’, 35’) και Σανέ (45’)!

Ένα ακόμη γκολ του Μπερίσα, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 60’ επέτρεψε στην Άουγκσμπουργκ να μαζέψει το σκορ, με τον Ντέιβις να δίνει εκ νέου προβάδισμα τριών τερμάτων στη rekordmeister στο 74ο λεπτό.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με γκολ του Καρντονά. Οι νικητές άφησαν έτσι στο -3 την Ντόρτμουντ και περιμένουν το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ για να δουν αν θα παραμείνουν μόνοι στην κορυφή.

Στη μάχη της τετράδας, η Λειψία έκανε σημαντικό βήμα επικρατώντας 3-0 της Γκλάντμπαχ και προσπερνώντας έτσι την Ουνιόν Βερολίνου στην 3η θέση. Οι «κόκκινοι ταύροι» καθάρισαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη στα γκολ των Βέρνερ (57’), Φόρσμπεργκ (71’ πέν.) και Γκβάρντιολ (80’).

Η δε Άιντραχτ Φρανκφούρτης, κόλλησε στο 1-1 με την Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου (βασικός) και έμεινε στην 6η θέση. Ο Ρόντε έβαλε μπροστά τους «αετούς» στο 55’, με τον Σιλάς να λυτρώνει τους Σουηβούς 20 λεπτά αργότερα.
Τέλος, Χέρτα και Μάιντς έμειναν επίσης στο 1-1 (18’ πέν. Ενγκανκάμ – 57’ Αζόρκ) στο Βερολίνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ