aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-0

Εχει μπει το 90’. Ο Ινιέστα σουτάρει και η μπάλα σταματάει στο απλωμένο χέρι του Γκάμπι, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην περιοχή. Είναι καθαρό πέναλτι, αλλά ο Νικόλα Ριτσόλι παραδόξως, δείχνει φάουλ έξω από τη γραμμή. Ετσι δεν αλλάζει το σκορ. Το αποτέλεσμα μένει στο 2-0. Είναι μία μυθική ανατροπή από την Ατλέτικο που γυρίζει το 2-1 του πρώτου αγώνα και αποκλείει την κάτοχο του τροπαίου, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει να μην γίνεται το repeat στο Champions League. Είναι μία αντρική πρόκριση από τα παλικάρια του Τσόλο Σιμεόνε, που δεν έπαιξαν απλά σκληρά, αλλά και καλύτερη μπάλα.

Μπορεί λοιπόν οι Καταλανοί να φωνάζουν σωστά για αδικία, αλλά στο αγωνιστικό καθαρά κομμάτι ήταν μία δίκαιη επικράτηση του ορθολογικού ποδοσφαίρου. Οι Ροχιμπλάνκος τα έκαναν όλα τέλεια. Υπηρέτησαν στο απόλυτο ένα εκπληκτικό πλάνο και ακύρωσαν κάθε πλεονέκτημα που θα μπορούσε να αντιπαραθέσει η φημισμένη αντίπαλος τους. Η Μπαρτσελόνα που τελευταία είναι… άρρωστη, σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού εμφανίστηκε με… υψηλό πυρετό. Για την ακρίβεια δεν εμφανίστηκε ποτέ, καθώς καθαρή φάση καταγεγραμμένη δεν έχει. Ναι, η Μπάρτσα δεν έκανε ούτε μία καθαρή ευκαιρία για γκολ.

Η Ατλέτικο μπήκε τρομερά στο ματς και πίεσε ψηλά, κυνηγώντας κάθε μπάλα με όλες τις δυνάμεις της. Στο 36’ έγινε λοιπόν το 1-0. Ο Σαούλ έβγαλε απίθανη σέντρα με το εξωτερικό και ο Γκριεζμάν με επιτόπιο άλμα ολομόναχος νίκησε τον Τερ Στέγκεν. Αντίδραση δεν υπήρξε απολύτως καμία. Στο 53’ στην επόμενη σημαντική στιγμή του ματς, ο Σαούλ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Και πάλι δεν υπήρχε τίποτα από τους Καταλανούς. Κάποια στιγμή από το 65’ και μετά είπαν να πιέσουν. Εφτασαν την υπέρ τους κατοχή στο 72%, αλλά και πάλι… δεν!

Ωσπου στο 87’ ο Φιλίπε Λουίς έτρεξε την κόντρα και στην πάσα του, ο Ινιέστα άπλωσε χέρι εντός περιοχής. Το πέναλτι δόθηκε κανονικά, ενώ θα έπρεπε να αποβληθεί κιόλας ο αρχηγός της Μπάρτσα. Ο Γκριεζμάν νίκησε στην αριστερή γωνία τον Τερ Στέγκεν και κλείδωσε την παρουσία της ομάδας του στα ημιτελικά, σε ένα σενάριο που ξαναπαίχτηκε και πριν από δύο χρόνια. Το εκπληκτικό είναι ότι η Μπαρτσελόνα εκτός από τους δύο αυτούς αποκλεισμούς από τους Ροχιμπλάνκος, έχει μείνει εκτός στην ίδια φάση μόλις δύο φορές στον θεσμό (Παρί 1995, Γιουβέντους 2003). Δικαίως λοιπόν η ομαδάρα του Τσόλο στα ημιτελικά και πάει για την κούπα. Εκείνη που έχασε στο φινάλε της Λισσαβόνας…

* Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Μέσι δεν έχει σκοράρει σε πέντε σερί αγώνες!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Λούκας, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγούστο Φερνάντες, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (73’ Τομάς), Γκριεζμάν (90’ Κορέα)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ντάνι Αλβες (64′ Σέρζι Ρομπέρτο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (64’ Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ