aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΑν η Σίτι δεν πάρει το Champions League με τον Χάαλαντ, δεν θα το πάρει...

Αν η Σίτι δεν πάρει το Champions League με τον Χάαλαντ, δεν θα το πάρει ποτέ!

Όταν στις αρχές Μαΐου του 2022 η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωνε την μεταγραφή της χρονιάς, όπως αυτή αποδεικνύεται – επιβεβαιώνεται δέκα μήνες αργότερα, είχατε διαβάσει σε αυτή τη διαδκτυακή γωνιά από τον υπογράφοντα ένα blog με τίτλο Γιατί με τον Χάαλαντ η Σίτι θα είναι σχεδόν ανίκητη.

Σε αυτό το κείμενο, αναλύαμε τους λόγους για τους οποίους ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ έδινε στη Μάντσεστερ Σίτι το παραπάνω κλικ που χρειαζόταν για να κάνει επιτέλους και το παραπάνω βήμα στο Champions League, τον διακαή πόθο των Αράβων ιδιοκτητών της και όχι τόσο του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο ίδιος ο Καταλανός προπονητής, βεβαίως, παραδέχθηκε παραμονές της ρεβάνς με τη Λειψία ότι «οι επιδόσεις μου με την Σίτι στο Champions League θα καθορίσουν και την συνολική παρουσία μου στον σύλλογο», παρ’ ότι σε επτά χρόνια παρουσίας του Πεπ, οι Πολίτες έχουν παίξει μπαλάρα, έχουν κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα διαλύοντας διάφορα ρεκόρ συγκομιδής βαθμών και επίτευξης γκολ και διεκδικούν με αξιώσεις το πέμπτο, παρ’ ότι η εξαιρετική Άρσεναλ αντιστέκεται σθεναρά προς το παρόν.

Εκτός, βεβαίως, από την ποδοσφαιρική σοφία που έχει μεταδώσει ο Γκουαρδιόλα στους ποδοσφαιριστές του, αυτή η εκτόξευση έγινε δυνατή και με την αδρή επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μεταγραφές, με την τελευταία του Χάαλαντ να φαντάζει ως η πλέον επιτυχημένη, μαζί βεβαίως με αυτή του καλλιτέχνη Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Ξεμπλοκάρει τη μηχανή
Στο ιστορικό 7-0 επί της Λειψίας, όπου σκόραρε πέντε φορές και μπορούσε να το κάνει 2-3 ακόμα αν δεν τον έκανε αλλαγή ο προπονητής του (οι κακεντρεχείς είπαν για να μην σπάσει το ρεκόρ του αγαπημένου του Λιονέλ Μέσι!), ο Χάαλαντ έκανε σαφέστατα την διαφορά, αλλά η κεφάτη Σίτι έδειχνε ικανή να προκριθεί εις βάρος της Λειψίας και με άλλον επιθετικό στην κορυφή της γραμμής κρούσης.

Ο Νορβηγός που έχει γεννηθεί στο Λιντς, όμως, είναι από άλλο… ανέκδοτο. Σχεδόν οτιδήποτε σουτάρει εντός περιοχής προς την εστία καταλήγει στο βάθος της, με αριθμούς που πλέον δεν τρομάζουν, γιατί κοντεύει να τους κάνει ρουτίνα!

Στο πιο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα στον κόσμο, την Premier League, ο Έρλινγκ έχει σημειώσει 28 γκολ σε 26 συμμετοχές (!) και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον πλανήτη, το Champions League, μετράει πλέον δέκα τέρματα σε έξι ματς!

Συνολικά, σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο Χάαλαντ μετράει 39 γκολ. Και δεν είναι ούτε καν 23 ετών! Η μεγαλύτερη προσφορά του, βεβαίως, δεν είναι τα χατ – τρικ στις ευρείες νίκες, αλλά το… μισό, το ένα ή τα δύο γκολ στις ζόρικες επικρατήσεις.

Ο Χάαλαντ δεν αλωνίζει όλη την επιθετική γραμμή όπως ο Κιλιάν Μπαπέ, δεν έχει την πάσα – διαβήτη ή την φονική κάθετη κίνηση του Λιονέλ Μέσι. Αλλά, μέσα στην περιοχή, κάνει ακόμα και τον τεράστιο Τιερί Ανρί, να υποκλιθεί μπροστά του, όπως συνέβη μετά το τέλος του χθεσινού (14/03) αγώνα, όταν πήγε να κάνει δηλώσεις στο BT Sport (το blog ανοίγει με την συγκεκριμένη, συγκλονιστική κατ’ εμέ φωτογραφία).

Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι μια καλοκουρδισμένη ποδοσφαιρική μηχανή, η οποία όμως κολλάει ενίοτε. Και εκεί βρίσκεται ο Χάαλαντ για να την ξεμπλοκάρει και να την βοηθήσει να βγει από δύσκολες καταστάσεις. Όχι πάντα, βεβαίως.

Με τον Χάαλαντ στην ενδεκάδα, οι Πολίτες απέτυχαν να νικήσουν Νιούκαστλ, Άστον Βίλα, Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ έχασαν από Λίβερπουλ, Μπρέντφορντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.

Γι’ αυτό και το «σχεδόν ανίκητη» του blog του περασμένου Μαΐου. Γιατί το ποδόσφαιρο, το άθλημα που λατρεύουμε, είναι (και) μαθηματικά σε πολλούς τομείς του, αλλά στο αποτέλεσμά του, τα μαθηματικά δεν είναι πάντα τόσο ακριβή.

Πεπ, ή τώρα ή ποτέ
Ο τίτλος του σημερινού (15/03) blog, βεβαίως, είναι ολίγον τι υπερβολικός (αλλά και πιασάρικος, δεν μπορείτε να πείτε!). Είναι, όμως, και μια πραγματικότητα. Αν αυτή η υπέρ – ομάδα που μας έβγαλε τα μάτια με το ποδόσφαιρό της δεν μπορεί ούτε τώρα να κατακτήσει το Champions League, έχοντας μια τέτοια μηχανή παραγωγής τερμάτων, τότε πότε θα το κάνει;

Η Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης (αν δεν συμβεί απόψε ένα «μπαμ» επικών διαστάσεων), ακόμα και η Τσέλσι ή η Νάπολι, βεβαίως, δεν είναι Λειψία, η οποία τόσο αφελώς επιχείρησε να αντιμετωπίσει τον Χάαλαντ, παρ’ ότι τον γνώριζε καλά.

Στη συνέχεια του Champions League (μεθαύριο η κλήρωση για προημιτελικά και ημιτελικά), ο 22χρονος ακόμα Νορβηγός ειδικότερα και η Σίτι γενικότερα θα βρουν μπροστά τους πολύ πιο κωλοπετσωμένες και διαβασμένες ομάδες, ικανές να βρουν χίλιους και έναν τρόπους για να τους βάλουν (πολύ) δύσκολα.

Αν δεν βρέξεις κ@@@, όμως, δεν τρως ψάρι. Και ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος σε δώδεκα χρόνια «κατάρας» (ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε) στο Champions League έχει αποκλειστεί ή χάσει το τρόπαιο με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους, θα πρέπει να βρει το φάρμακο για τις πληγές που θα προσπαθήσουν να του επιφέρουν οι αντίπαλοι.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, άλλωστε, ξέρει ότι στην τελική προσπάθεια έχει ένα χαρισματικό αρπακτικό, έναν παίκτη γεννημένο για το γκολ, ο οποίος είναι αλήθεια ότι… στραβομουτσούνιασε λίγο όταν τον έκανε αλλαγή ο προπονητής του και, όπως παραδέχθηκε, του είπε εκείνη την στιγμή ότι θα του άρεσε να είχε την ευκαιρία να σημειώσει… διπλό χατ – τρικ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Πεπ, όμως, «το έκανα γιατί αν στα 22 του πετύχει τέτοιο ρεκόρ, η ζωή θα γίνει πολύ βαρετή. Πρέπει να έχει ένα επιπλέον κίνητρο». Και αυτό το κίνητρο που αναμφίβολα έχει αυτή την στιγμή είναι να οδηγήσει στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη τη Μάντσεστερ Σίτι στην Γη της Champions Ευαγγελίας, κατακτώντας ένα τρόπαιο που ακόμα δεν έχει το (άτυπο) alter ego του για τον θρόνο του νέου βασιλιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Κιλιάν (Μπαπέ), τι λες, θα τα καταφέρει;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ