aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΤο φίδι του χουλiγκανισμού τρέφεται και μεγαλώνει επικίνδυνα

Το φίδι του χουλiγκανισμού τρέφεται και μεγαλώνει επικίνδυνα

ΣΧΟΛΙΟ: ΤΟΥ ΒΑΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μετά το σφύριγμα της λήξης ανάμεσα σε Χιμπέρνιαν και Ρέιντζερς (τελικός κυπέλλου Σκωτίας) και με την είσοδο εκστασιασμένων οπαδών και των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα στα δύο αντίπαλα «στρατόπεδα», οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς.

Η Χιμπέρνιαν με γκολ στο 92′ έκανε την ανατροπή, έγραψε το τελικό 3-2 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, 114 χρόνια μετά! Στα επεισόδια που ξέσπασαν στον αγωνιστικό χώρο του «Hampden Park» μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Σκωτίας από τη Χιμπέρνιαν, η Ρέιντζερς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον έξι άτομα που έχουν άμεση σχέση με τον σύλλογο (ποδοσφαιριστές και λοιπά μέλη της αποστολής) δέχθηκαν χτυπήματα.

Αυτά τα γεγονότα θυμίζουν… τον δικό μας τελικό την περασμένη Τετάρτη με τη διαφορά πως -ευτυχώς- δεν υπήρξαν συμπλοκές ανάμεσα στα δύο αντίπαλα οπαδικά δέη (Απόλλωνα και Ομόνοιας) μετά την ολοκλήρωση του τελικού. Είχαμε, όμως, τον τραυματισμό του Γιώργου Βασιλείου από κροτίδα που έριξαν οπαδοί του Απόλλωνα, ανταλλαγή επικίνδυνων αντικειμένων ανάμεσα στις δύο κερκίδες και κάποιες μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε Ομονοιάτες και Αστυνομικούς που επέφεραν τη ρήψη δακρυγόνων.

Στη Σκωτία και σε ένα… σωρό άλλες ευρωπαϊκές χώρες κάποιες φορές είναι χειρότερα τα πράγματα, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως ως λαός δεν χρειάζεται να βελτιωθεί η οπαδική μας κουλτούρα. Και για να πάμε μπροστά σε αυτό τον τομέα, χρειάζεται οι διοικήσεις των ομάδων σε συνεργασία με την Αστυνομία να βάλουν το… μαχαίρι στον κόκκαλο. Χρειάζεται οι διοικήσεις να λάβουν αυστηρά μέτρα στις κερκίδες παρά να… γλύφουν τον κόσμο με καλέσματα για να γεμίζει το γήπεδο και η Αστυνομία να κάνει πολύ πιο σωστά τη δουλειά της.

Και για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, οι ρίζες της μη συμμόρφωσης των κάφρων στην Κύπρο, είναι πολύ βαθιές. Αστυνομία και πολλοί άλλοι φορείς δεν φρόντισαν να τις κόψουν νωρίς και φτάσαμε σε σημείο τα κρούσματα βίας να αυξάνονται ή να παραμένουν χρόνο με το χρόνο. Και όσο το φίδι του χουλιγκανισμού ανά το πανευρωπαϊκό τρέφεται, θα μεγαλώνει επικίνδυνα.

Για να έλθει η ακμή σε κάποιους τομείς, χρειάζεται να περάσουμε και από ένα στάδιο παρακμής… Αν δεν παρθούν κάποια ρίσκα, δεν πάμε πουθενά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ