aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Σκάσε και πανηγύρισε το γαμ…νο γκολ»(video)

 

Τριάντα χρόνια μετά τον προημιτελικό με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν μετανιώνει για το γκολ που έβαλε με το χέρι, όπως εξηγεί στην αυτοβιογραφία του που θα κυκλοφορήσει στο τέλος Μαΐου και αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Equipe.

«Δεν το μετανιώνω. Και το λέω αυτό με όλο το σεβασμό σε οπαδούς, παίκτες, προπονητές… Μεγάλωσα με αυτό το πνεύμα σε μια παραγκούπολη το Φιορίτο, ένα προάστιο του Μπουένος Άιρες. Δεν έχετε ιδέα πόσα γκολ είχα βάλει με το χέρι. Και εκείνη την ημέρα το έκανα μπροστά σε 100.0000 θεατές και κανένας δεν το είδε…», εξιστορεί ο Αργεντινός σταρ.

Περιγράφοντας τη φάση θυμάται: «Η μπάλα ήταν στον αέρα και στη συνέχεια άρχισε να πέφτει. Είχα μείνει να την κοιτάζω και είπα είναι ένα δώρο, τι δώρο μπαμπά! Για μένα αυτή είναι η ευκαιρία μου, είπα. Προσπάθησα, δεν ήξερα αν θα πετύχαινε, αλλά εγώ προσπάθησα δεν με ένοιαζε. Αν ο διαιτητής έβλεπε, έβλεπε…. Όταν προσγειώθηκα στο έδαφος τέντωσα τα χέρια στον αέρα και άρχισα να τρέχω για να πανηγυρίσω το γκολ μου… Ο πρώτος που με προσέγγισε ήταν ο Σέρχιο Μπατίστα, ο οποίος περπατούσε αργά σαν να αναρωτιέται αν ο διαιτητής θα σφυρίξει ή όχι. Όταν με πλησίασε, ρώτησε: “το έβαλες με το χέρι έτσι δεν είναι;” και εγώ απάντησα: “Σκάσε, δείξε ευτυχισμένος και πανηγύρισε το γαμ…νο γκολ”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ