aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΣκάνδαλο στημένων στη Λευκορωσία - Εξοντωτικές τιμωρίες με αφαιρέσεις τίτλων και δεκάδων βαθμών

Σκάνδαλο στημένων στη Λευκορωσία – Εξοντωτικές τιμωρίες με αφαιρέσεις τίτλων και δεκάδων βαθμών

Σκάνδαλο στημένων στη Λευκορωσία, με τις πρωταγωνίστριες ομάδες να πληρώνουν το τίμημα για τη συμμετοχή τους σε χειραγωγημένα παιχνίδια. Ο λόγος για τις Σάχτιορ και Ενεργκέτικ, τις ομάδες δηλαδή που κατέλαβαν τις πρώτες δυο θέσεις στο πρωτάθλημα για τη σεζόν 2021-2022 και οι οποίες είδαν τα κεκτημένα της προηγούμενης περιόδου να αφαιρούνται με σχετική απόφαση της αρμόδιας αρχής.

Συγκεκριμένα η πρώτη τιμωρήθηκε με αφαίρεση του πρωταθλήματος και του εισιτήριου για τα προκριματικά του Champions League που κατέκτησε το 2022, αλλά και με αφαίρεση 30 βαθμών από την τρέχουσα φετινή σεζόν, όπως και με 20 βαθμούς αντίστοιχα από το πρωτάθλημα του 2024.

Εξοντωτική ήταν και η τιμωρία για την Ενεργκέτικ, η οποία έχασε τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League, ενώ παράλληλα της αφαιρέθηκαν 20 βαθμοί από το πρωτάθλημα για το 2023 και 10 για το 2024.

Ποινές ωστόσο επιβλήθηκαν και στην Μπελσίνα που συμμετείχε σε χειραγωγημένο αγώνα απέναντι στην Σαχτιόρ (αγώνα μάλιστα που εξασφάλισε στη δεύτερη και μαθηματικά τον τίτλο) και τελικά τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών για το 2023 και ακόμη 5 για το 2024.

Κάπως έτσι κερδισμένη από όλη αυτή την ιστορία αναδείχθηκε η Μπάτε Μπορίσοφ, καθώς ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Λευκορωσίας για το 2022 και κέρδισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Από εκεί και πέρα η αρμόδια αρχή ανακοίνωσε πρόστιμα για ποδοσφαιριστές και φυσικά πρόσωπα, τα οποία κυμαίνονται από 1.300 ευρώ έως 13.000! Σε περίπτωση μάλιστα που κάποιος παίκτης αρνηθεί να πληρώσει, τότε κινδυνεύει με αποκλεισμό δια βίου από κάθε επαγγελματική διοργάνωση της Λευκορωσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ