aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΣάλος στο Βέλγιο: Αντισημιτικά τραγούδια στην φιέστα της Μπριζ! (vid)

Σάλος στο Βέλγιο: Αντισημιτικά τραγούδια στην φιέστα της Μπριζ! (vid)

Τεράστιο θέμα έχει γίνει στο Βέλγιο ένα αντισημιτικό σύνθημα που τραγούδησε ο Ολλανδός μέσος της Μπριζ, Νόα Λανγκ σε φιέστα για την κατάκτηση του 17ου πρωταθλήματος από τους Φλαμανδούς.


Ο νεαρός άσος της Μπριζ σε εκδήλωση με οπαδούς της ομάδας του τραγούδησε μαζί τους το σύνθημα: «καλύτερα νεκρός παρά Εβραίος και οπαδός της Άντερλεχτ» και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έφεραν έντονες πολιτικές αντιδράσεις από εκπροσώπους όλων των κομμάτων, που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του Λανγκ και μία δήλωση μεταμέλειας από τον ίδιο: «το να ταυτίζεις τον εχθρό με τους Εβραίους είναι απαράδεκτο. Αδιαφορώ αν ήταν μεθυσμένος ή όχι. Περιμένω εξηγήσεις και μία δημόσια συγγνώμη από τον Λανγκ και μία τιμωρία του από την Μπριζ και την βελγική ομοσπονδία», ήταν το σχόλιο του Ζορζ-Λουί Μπουσέ ηγέτη του κινήματος «Mouvement Réformateur», ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν όλοι οι πολιτικοί που αναφέρθηκαν επίσημα στο θέμα.

Η επίσημη Μπριζ πήρε μία διπλωματική επίσημη θέση επί του θέματος: «Χαρακτηρισμοί όπως Εβραίοι, για τους οπαδούς της Άντερλεχτ, είναι χαρακτηρισμοί που έχουν υιοθετηθεί από τους οπαδούς και της ομάδας μας επί σειρά ετών. Ο Λανγκ ήταν παίκτης του Άγιαξ και δηλωμένος οπαδός του Αίαντα, οι οποίοι αποκαλούνται και αυτοί Εβραίοι. Το τραγούδι του Λανγκ μαζί με τους οπαδούς της ομάδας μας, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν έχει τίποτα το αντισημητικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ