aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Περίμενε έναν αιώνα και κάτι!

Στους δρόμους ξεχύθηκαν οι φίλοι της Χιμπέρνιαν αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τη Ρέιντζερς για τον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας. Για την ακρίβεια, για τους περισσότερους από αυτούς, εκείνο το σφύριγμα ήταν μάλλον ο πιο ωραίος ποδοσφαιρικός ήχος που είχε φτάσει ποτέ στα αυτιά τους καθώς σηματοδότησε το πρώτο Κύπελλο της ομάδας μετά το 1902!

Μετά από 114 χρόνια υπομονής, λοιπόν, και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άντονι Στόουκς που σημείωσε δύο γκολ, η ομάδα του Εδιμβούργου επικράτησε 3-2 των «διαμαρτυρόμενων», που έχοντας αποκλείσει τη Σέλτικ στα ημιτελικά (και με την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία στο τσεπάκι τους) πίστευαν πως θα έφταναν σε ακόμη έναν τίτλο.

Ωστόσο η Χιμπέρνιαν φέτος ήταν ο κακός δαίμονας της κορυφαίας σε «κούπες» ομάδας της Σκωτίας και το απέδειξε και σε αυτόν τον τελικό.

Ο Στόουκς της έδωσε το προβάδισμα μόλις στο 3’, αλλά παρά την ανωτερότητά της είδε τον Κένι Μίλερ να την ισοφαρίζει στο 27’ και την τύχη να της γυρνά την πλάτη στο επόμενο λεπτό αφού ο Στόουκς ξανά, σημάδεψε δοκάρι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε στο 64’ ο Χάλιντεϊ να δώσει προβάδισμα στη Ρέιντζερς και να βυθίσει στη θλίψη τους «Χίμπς», που όμως βρήκαν τη δύναμη να θέσουν τέλος σε μια υπεραιωνόβια «κατάρα» που κρατούσε από το 1902. Δέκα λεπτά πριν τη λήξη, ποιος άλλος, ο Στόουκς ισοφάρισε, ενώ στις καθυστερήσεις η λύτρωση ήρθε από το κεφάλι του Γκρέι που έγραψε το τελικό 3-2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ