aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟλλανδία: Στα μαχαίρια Λίγκα, παίκτες και ομάδες για την επανέναρξη

Ολλανδία: Στα μαχαίρια Λίγκα, παίκτες και ομάδες για την επανέναρξη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (31/3) ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, όπου ανακοίνωσε νέα σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα.

Παράλληλα, προχώρησε σε παράταση των υφιστάμενων μέτρων, όπως είναι το κλείσιμο αθλητικών χώρων, αλλά και μη πραγματοποίηση προπονήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 28 Απριλίου, όπου και θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι είναι ακόμα πιο σύνθετα αφού το ολλανδικό ποδόσφαιρο είναι χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα. Από την μία έχουμε αυτούς που θέλουν να συνεχιστεί και να τελειώσει το πρωτάθλημα και από την άλλη αυτούς που ζητούν την οριστική διακοπή του.

Η διοργανώτρια αρχή δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει το πρωτάθλημα ακόμα και το καλοκαίρι, όμως η αντίδραση αρκετών ομάδων στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο ήταν άμεση. Άγιαξ, Ντε Χαχ, Φορτούνα και Τσβόλε ζητούν να τελειώσει η χρονιά και να μην τεθεί σε ρίσκο η ζωή των ποδοσφαιριστών.

Σε αυτό έχουν την συμπαράσταση των αθλητών. Το σωματείο των ποδοσφαιριστών στην Ολλανδία ζήτησε έγγραφες εγγυήσεις από το ινστιτούτο υγείας της χώρας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εάν ξεκινήσουν τις προπονήσεις.

Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί οπότε όλα παραμένουν ανοικτά στην Ολλανδία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ