aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΟι «χασάπηδες» των γηπέδων: Τάκλιν που σόκαραν το ποδόσφαιρο (videos)

Οι «χασάπηδες» των γηπέδων: Τάκλιν που σόκαραν το ποδόσφαιρο (videos)

Ήταν 24 Σεπτεμβρίου 1983 και η Μπαρσελόνα έπαιζε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 5η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι Καταλανοί θριάμβευσαν με 4-0, όμως ουδείς χάρηκε όσο ήθελε εκείνη τη νίκη εξαιτίας αυτού που συνέβη στο 59ο λεπτό, το οποίο εν πολλοίς θεωρήθηκε ως η αρχή του τέλους για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με την φανέλα των μπλαουγκράνα.

Οι Περίκο Αλόνσο, Χούλιο Αλμπέρτο, Μάρκος και Καράσκο ήταν οι σκόρερ της Μπαρτσελόνα σε εκείνον τον αγώνα, όμως ο Γκοϊγκοετσέα ήθελε να γίνει ο… πρωταγωνιστής, έστω και με τρόπο αρνητικό. Με ένα δολοφονικό τάκλιν, το οποίο αποκλείεται να μην μετάνιωσε, βλέποντάς το σε βίντεο στην συνέχεια, «έκοψε στα δυο» τον Αργεντινό και τον έριξε στο χορτάρι, παγώνοντας όλο το «Καμπ Νόου».

Ο Μαραντόνα αποχώρησε με φορείο και με μορφασμούς που φανέρωναν τον απίστευτο πόνο του, αλλά και ότι καταλάβαινε ότι είχε πάθει μεγάλη ζημιά. Όπως και συνέβη. Η διάγνωση έδειξε ότι ήταν σπασμένος ο αριστερός αστράγαλος και ότι είχε πάθει ρήξη χιαστού. Ο γιατρός της ομάδας, Ραφαέλ Γκονθάλεθ Αντριο, έκανε την επέμβαση κα παρά το γεγονός ότι αρχικά ο χρόνος αποθεραπείας ορίστηκε στους έξι μήνες, ο επέστρεψε στους 3,5 μήνες , σημειώνοντας μάλιστα δύο γκολ στο 3-1 επί της Σεβίλλης.

Εν πολλοίς, αυτός ο τραυματισμός επηρέασε πολύ την μετέπειτα πορεία του στην ομάδα, προέκυψαν και άλλα προβλήματα στην πορεία και το διαζύγιο δεν άργησε να έρθει. Ο Γκοϊγκοετσέα έβαλε το δικό του… λιθαράκι, κάνοντας ένα από τα χειρότερα τάκλιν που έχουμε δει ποτέ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Το Sport24.gr θυμίζει και άλλα παρόμοια περιστατικά που έχουμε (δυστυχώς) δει να συμβαίνουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Καριέρες έχουν σταματήσει εξαιτίας τέτοιων χτυπημάτων και είναι δεδομένο πως τέτοια τάκλιν θα υπάρξουν και στο μέλλον είτε λόγω της κακιάς στιγμής είτε γιατί ένας ανεγκέφαλος παίκτης θα θελήσει να προκαλέσει κακό σε συνάδελφό του. Συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν, είναι μέρος του παιχνιδιού.

ΕΒΑΛΝΤ ΛΙΝΕΝ (ΑΡΜΙΝΙΑ ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ – ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ)

ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ ( ΓΑΛΛΙΑ – ΚΙΝΑ)

ΝΙΛΣ ΚΟΚΜΑΪΕΡ (ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ)

ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ (ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΑΡΣΕΝΑΛ)

ΙΝΙΓΚΟ ΝΤΙΑΣ ΝΤΕ ΣΕΡΙΟ (ΕΪΜΠΑΡ – ΡΕΑΛ ΣΟΘΙΕΔΑΔ)

ΤΖΟΪ ΜΠΑΡΤΟΝ (ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ – ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ)

ΛΟΥΣΙΑΝΟ ΑΟΥΕΝΤ (ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖ. – ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ)

ΧΑΤΕΜ ΜΠΕΝ ΑΡΦΑ (ΜΑΡΣΕΪΓ – ΜΠΟΥΛΟΝ)

BONUS: ΠΟΤ ΠΟΥΡΙ ΜΕ ΤΑΚΛΙΝ ΠΟΥ… ΠΟΝΕΣΑΝ

*Προφανώς δεν μπορούν να αναφερθούν όλα τα περιστατικά άσχημων τάκλιν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ