aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLIGUE 1Ο προπονητής Τιάγκο Μότα φέρνει επανάσταση με τον σχηματισμό 2-7-2 και με τερματοφύλακα στο κέντρο!

Ο προπονητής Τιάγκο Μότα φέρνει επανάσταση με τον σχηματισμό 2-7-2 και με τερματοφύλακα στο κέντρο!

Νέα ήθη και έθιμα θέλει να φέρει στο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ο Τιάγκο Μότα.

Ο παλαίμαχος άσος που είναι πλέον προπονητής στην Κ-19 της Παρί Σεν Ζερμέν, παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» και τόνισε ότι θέλει να φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο, με τον νέο σχηματισμό που έχει στο μυαλό του.

«Θα μπορούσε ο σχηματισμός να είναι ένα 2-7-2. Τον τερματοφύλακα τον υπολογίζω στους 7 στο κέντρο. Για μένα, ο επιθετικός είναι ο πρώτος αμυντικός και ο τερματοφύλακας ο πρώτος επιθετικός. Ο τερματοφύλακας είναι ο πρώτος που αρχίζει το παιχνίδι και οι επιθετικοί οι πρώτοι που ασκούν πίεση για να πάρουν την μπάλα», είπε ο Τιάγκο Μότα και συνέχισε:

«Θέλω ο παίκτης που έχει την μπάλα, να έχει τρεις ή τέσσερις λύσεις και δύο πολύ κοντά του. Το δύσκολο στο ποδόσφαιρο είναι να κάνεις το απλό. Όλα βέβαια εξαρτώνται από την ποιότητα παικτών που έχεις. Πριν από μερικά παιχνίδια, δύο μπακ μου κατέληξαν να παίζουν σαν “9” και “10”. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν αυθεντικοί αμυντικοί όπως οι Σάμουελ και Κιελίνι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ