aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΝωρίτερα η χειμερινή διακοπή στη Σκωτία λόγω κορωνοϊού

Νωρίτερα η χειμερινή διακοπή στη Σκωτία λόγω κορωνοϊού

Οι σύλλογοι της σκωτσέζικης Premiership αποφάσισαν να αλλάξουν τις ημερομηνίες της χειμερινής διακοπής του πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα.

Αυτό προέκυψε μετά την απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία, από τις 26 Δεκεμβρίου, στα γήπεδα της χώρας επιτρέπεται η παρουσία μόνο 500 θεατών, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζεον, ανακοίνωσε ότι οι υπαίθριες δημόσιες εκδηλώσεις δεν θα μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους από 500 θεατές από τις 26 Δεκεμβρίου, για μια περίοδο «έως και τρεις εβδομάδες», για την καταπολέμηση της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19.

Ετσι, η αρχικά προγραμματισμένη μεταξύ 3 και 26 Ιανουαρίου, χειμερινή διακοπή, θα αρχίσει μετά τους αγώνες που θα διεξαχθούν για την Boxing Day (26 Δεκεμβρίου) και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιανουαρίου.

Οι έξι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι για τις 26 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν παρουσία λίγων θεατών, λόγω έλλειψης διαθέσιμων ημερομηνιών για τον επαναπρογραμματισμό τους.

Ωστόσο, οι επόμενες δύο αγωνιστικές, που περιλαμβάνουν το ντέρμπι μεταξύ της Σέλτικ και της Ρέιντζερς, αναβλήθηκαν, καθώς το «Old Firm» έχει προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου.

«Είχαμε προειδοποιήσει τους συλλόγους ότι οποιαδήποτε αναβολή, θα αύξανε τον κίνδυνο μελλοντικής αναστάτωσης λόγω ενός ήδη συμφορημένου προγράμματος», δήλωσε σχετικά, ο εκτελεστικός διευθυντής της σκωτσέζικης λίγκας (SPFL), Νιλ Ντονκάστερ και πρόσθεσε: «Ωστόσο, η πλειοψηφία προτίμησε να αναβάλει τους προγραμματισμένους αγώνες για την εορταστική περίοδο, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να διεξαχθούν παρουσία φιλάθλων και αφού περάσει η περίοδος περιορισμού των τριών εβδομάδων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ