aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Μούντιαλ 2018: Άνω κάτω ο 4ος όμιλος (τα σενάρια πρόκρισης)

Μούντιαλ 2018: Άνω κάτω ο 4ος όμιλος (τα σενάρια πρόκρισης)

Μετά από τη νίκη της Νιγηρίας επί της Ισλανδίας (2-0), η Κροατία είναι κατά 99% πρώτη στον 4ο όμιλο και τρεις ομάδες διεκδικούν τις πιθανότητές τους για τη δεύτερη θέση, με την Αργεντινή να είναι γερά στο «κόλπο»…

H Κροατία (έξι βαθμοί, 5-0) απλά δεν… γίνεται να χάσει την πρώτη θέση. Πρέπει να ηττηθεί από την Ισλανδία την τελευταία αγωνιστική, να νικήσει η Νιγηρία την Αργεντινή και να καλυφθεί μια διαφορά ουσιαστικά έξι τερμάτων, καθώς έχει νικήσει τους Σούπερ Αετούς στο μεταξύ τους παιχνίδι. Για παράδειγμα, με τα αποτελέσματα Ισλανδία – Κροατία 3-0 & Νιγηρία – Αργεντινή 3-0 τερματίζει δεύτερη, αλλά… σοβαροί να είμαστε!

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ των αισθήσεων και των παραισθήσεων

Η Νιγηρία (τρεις βαθμοί, 2-2) προκρίνεται σε κάθε περίπτωση με νίκη επί της Αργεντινής και αποκλείεται με ήττα. Αν πάρει ισοπαλία και φτάσει τους τέσσερις βαθμούς, δεν θέλει νίκη της Ισλανδίας επί της Κροατίας με δύο ή περισσότερα γκολ, να σημειωθεί ωστόσο ότι σε «απόλυτη» ισοβαθμία (π.χ. στους 4 και οι δύο ομάδες με διαφορά τερμάτων 3-3 για την κάθε μία) υπερέχει των Σκανδιναβών.

Η Ισλανδία (ένας βαθμός, 1-3) αποκλείεται με ήττα ή ισοπαλία κόντρα στην αδιάφορη Κροατία, ωστόσο ούτε με νίκη είναι σίγουρη. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα φτάσει τους 4 βαθμούς, δεν θέλει νίκη της Νιγηρίας επί της Αργεντινής και να την ευνοήσει η διαφορά τερμάτων στην ισοβαθμία, πρακτικά δηλαδή θέλει όχι μόνο «τρίποντο» επί της Χρβάτσκα αλλά και με όσα περισσότερα γκολ γίνεται.

Διαβάστε επίσης: Οι «σούπερ αετοί» είχαν… τον Μούσα τους! (vid)

Η Αργεντινή (ένας βαθμός, 1-4) αποκλείεται με ισοπαλία ή ήττα στο παιχνίδι με την Νιγηρία, προκρίνεται αν νικήσει τους Αφρικανούς και η Κροατία κόψει βαθμούς από την Ισλανδία, αλλά και σε περίπτωση που οι δύο ομάδες του ομίλου που έχουν έναν πόντο αυτή την στιγμή τερματίσουν τελικά με 4 και την ευνοήσει η διαφορά τερμάτων, π.χ. Αργεντινή – Νιγηρία 2-0 και Ισλανδία – Κροατία 1-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ