aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜετά το διάλειμμα, ξανά στη δράση άλλες έξι χώρες!

Μετά το διάλειμμα, ξανά στη δράση άλλες έξι χώρες!

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συνεχίζει τη σταδιακή επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, μετά το… διάλειμμα που επέφερε ο κορωνοϊός.

Η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Σερβία, η Αυστρία, η Κροατία και η Ουκρανία συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών που είναι έτοιμες να απολαύσουν ξανά τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Οι παραπάνω χώρες ακολουθούν τις Ουγγαρία, Τσεχία, Εσθονία και τα Νησιά Φαρόε όπου έχει ήδη αρχίσει η ποδοσφαιρική δράση, ενώ Μπουντεσλίγκα ήταν αυτή που έσυρε πρώτη τον… χορό των επανεκκινήσεων.

Τα πρωταθλήματα, τα οποία ανταλλάσσουν πληροφορίες, θα χρησιμοποιήσουν παρόμοιες προφυλάξεις υγείας, όριο περίπου 300 ατόμων που επιτρέπονται στο γήπεδο και απαγορεύσεις χειραψιών πριν από τον αγώνα, μασκότ και ομαδικές φωτογραφίες. Ωστόσο, τα πρωταθλήματα υιοθετούν διαφορετικές προσεγγίσεις στο δίλημμα των κενών κερκίδων με τη Δανία να πρωτοπορεί.

Η Superliga της Δανίας επέστρεψε στη δράση προχθές το απόγευμα, με την τρίτη Άαρχους να φιλοξενεί τη Ράντερς (1-1) ενώπιον μίας «εικονικής εξέδρας» οθονών που μετέδιδαν εικόνες των φιλάθλων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom. Η πρωτοπόρος Μίντιλαντ, η οποία φιλοξενεί τη Χόρσενς τη Δευτέρα, θα δημιουργήσει έναν κινηματογράφο, που θα υποδεχθεί 2.000 αυτοκίνητα έξω από τη MCH Arena. Η Πορτογαλία, όπου απομένουν 10 αγωνιστικές, θα προσφέρει στους οπαδούς της μία… καλοκαιρινή γιορτή ποδοσφαίρου, καθώς η επανέναρξη έχει οριστεί στις 3 Ιουνίου.

Η μεγαλύτερη ανατροπή εντοπίζεται στην Αυστρία όπου η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Λιντζ απώλεσε σήμερα έξι βαθμούς, μετά την παραδοχή της ότι παραβίασε τους κανόνες του κορωνοϊού, επιτρέποντας την ομαδική προπόνηση. Η Λιντζ υποχώρησε μετά την ποινή στο -3 από την κορυφή, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη Σάλτσμπουργκ να διεκδικήσει τον έβδομο διαδοχικό τίτλο.

Ένδεκα αγωνιστικές απομένουν στην Πολωνία, η οποία άρχισε χθες με δύο αγώνες, η SuperLig της Σερβίας ξαναρχίσει την ίδια ημέρα, ενώ η ουκρανική Πρέμιερ Λιγκ κάνει σέντρα με τρεις αγώνες σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ