aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΜαραντόνα: Οκτώ επαγγελματίες υγείας θα δικαστούν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Μαραντόνα: Οκτώ επαγγελματίες υγείας θα δικαστούν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Νοεμβρίου 2020, ωστόσο ο θάνατός του εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο έρευνας των δικαστικών αρχών της Αργεντινής.

Τα ΜΜΕ στη Λατινική Αμερική επισημαίνουν ότι ο Δικαστής του Σαν Ισίντρο έκανε δεκτή την αγωγή κατά οκτώ ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του νευροχειρούργου και οικογενειακού γιατρού, Λεοπόλδο Λούκε, για τον οποίο είχαν διαρρεύσει κάποια προβλήματα που τον “καίνε”, της ψυχιάτρου Αγκουστίνα Κοσάτσοβ, του ψυχολόγου Κάρλος Ντίαζ, της ιατρικής συνεργάτιδας Νάνσι Φολίνι και άλλων τεσσάρων νοσοκόμων που βρέθηκαν στο αντικείμενο της έρευνας.

Ο Μαραντόνα είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή και ο λόγος που διώκονται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κατηγορούνται ότι τον άφησαν στη “μοίρα του”, ενώ τον πρόσεχαν. Ο ισχυρισμός περί κακοδιαχείρισης άφησαν τον θρύλο του ποδοσφαίρου σε μια “κατάσταση ανημπόριας”.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι κατηγορούμενοι “ήταν οι πρωταγωνιστές μιας άνευ προηγουμένου, εντελώς ελλιπούς και απερίσκεπτης νοσηλείας στο σπίτι”, φερόμενοι ως υπεύθυνοι για “σειρά αυτοσχεδιασμών, διαχειριστικές αστοχίες και ελλείψεις”. Οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης οκτώ έως 25 ετών, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ