aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚόπα Άφρικα: Το σήκωσε η ψυχωμένη Αλγερία!

Κόπα Άφρικα: Το σήκωσε η ψυχωμένη Αλγερία!

Στον θρόνο του αφρικανικού ποδοσφαίρου έκατσε η ψυχωμένη Αλγερία! Λυγίζοντας 1-0 τη Σενεγάλη, η ομάδα του Τζαμέλ Μπελμαντί επιβραβεύτηκε για την εξαιρετική πορεία της στη διοργάνωση και πανηγύρισε για δεύτερη φορά στην ιστορία την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα.

Ένα τυχερό γκολ του Μπουνετζά από το δεύτερο μόλις λεπτό (όταν το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Κουγιατέ και παίρνοντας απίθανη πορεία κατέληξε στα δίχτυα) ήταν αρκετό για τους παθιασμένους Αλγερινούς.

Γιατί στο πρώτο ημίχρονο απειλήθηκαν μονάχα από ένα άστοχο σουτ του Νιανγκ. Και παρόλο που πιέστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο από την παρέα του Μανέ, ούτε ο άσος της Λίβερπουλ, ούτε ο Εμπολί (στην καλύτερη ευκαιρία των Σενεγαλέζων προ κενής εστίας) κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Αφού λοιπόν και ο διαιτητής απέσυρε σωστά την απόφασή του να δώσει πέναλτι για χέρι του Γκεντιούρα (εξετάζοντας πρώτα το VAR), η Αλγερία άντεξε ως το τέλος και αναδείχθηκε δίκαια πρωταθλήτρια.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Γκομίς, Γκασαμά, Κουγιατέ, Σανέ, Σαμπαλί, Σαϊβέ (75’ Ντιανέ), Εντιάιγ (59’ Εντιατά), Γκεΐγ, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ (85’ Κεϊτά-Μπαλντέ).

ΑΛΓΕΡΙΑ (Τζαμέλ Μπελμαντί): Εμπολί, Ζεφάν, Μαντί, Μπενλαμρί, Μπενσεμπαϊνί, Γκεντιούρα, Μαχρέζ, Φεγκουλί (85’ Ταράτ), Μπενασέρ, Μπελαϊλί (84’ Μπραχίμι), Μπουνετζά (89’ Σλιμανί).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ