aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΚόπα Άφρικα: Αποκλεισμός για τον τερματοφύλακας της Ακτής Ελεφαντοστού λόγω ντόπινγκ

Κόπα Άφρικα: Αποκλεισμός για τον τερματοφύλακας της Ακτής Ελεφαντοστού λόγω ντόπινγκ

Χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα θα παραταχθεί η Ακτή Ελεφαντοστού στην πρεμιέρα της στο Κύπελλο Εθών Αφρικής την Τετάρτη (12/1) απέναντι στην Ισημερινή Γουινέα. Ο λόγος είναι πως ο Σιλβέν Γκμποχούο, αποκλείστηκε από τη FIFA λόγω ντόπινγκ.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος κίπερ βρέθηκε θετικός στη διεγερτική ουσία, τριμεταζιδίνη, την οποία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ, περιέχει στις απαγορευμένες ουσίες.

Η ανακοίνωση έγινε από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αιθιοπίας την παραμονή της διοργάνωσης (8/1), αλλά οι Ιβοριανοί αποφάσισαν να συμπεριλάβουν κανονικά στην αποστολή της ομάδας, με την ελπίδα να αλλάξει η απόφαση μετά την αναφορά ότι αυτό οφειλόταν σε οφθαλμική θεραπεία που έκανε ο παίκτης.

Ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, Πατρίς Μπομέλ υποστήριξε χαρακτηριστικά: “Στις αρχές του περασμένου έτους ζητήσαμε από τον Σιλβέν να κάνει μια οφθαλμολογική εξέταση, όπως κάνουν συχνά οι τερματοφύλακες. Το έκανε στην Αμπιτζάν. Ο γιατρός που τον εξέτασε συνταγογράφησε τα φάρμακα. Ο Σιλβέν πήρε το φάρμακο τον Μάρτιο, αλλά από τότε το σταμάτησε. Ενημερωθήκαμε για το αποτέλεσμα στις 27 Δεκεμβρίου. Υπήρχαν ίχνη της ουσίας στα ούρα του. Δώσαμε τη συνταγή”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ