Κήρυξε πτώχευση η κινεζική Τιανζίν

Μετά από παρατεταμένη οικονομική κρίση, η Τιανζίν Τιανχάι, που είχε αγοράσει τους Πάτο, Βίτσελ και τον Μπράουν Ιντέγε και είχε προπονητή τον Καναβάρο, κήρυξε πτώχευση και αποβλήθηκε από τη Λίγκα, με την Σενζέν να παίρνει τη θέση της.

Ο πυρετός του χρυσού στο κινεζικό ποδόσφαιρο έχει περάσει προ πολλού και η φούσκα των συνεπειών έσκασε για τα καλά, οδηγώντας την Τιανζίν Τιανχάι στην χρεοκοπία. Μετά από μια μακρά περίοδο αδυναμίας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, ο σύλλογος της κινεζικής Super League κήρυξε πτώχευση και αποσύρθηκε αυτόματα από το πρωτάθλημα.

Η κατάσταση για την Τιανζίν έγινε μη αναστρέψιμη μετά την καταδίκη του πρώην προέδρου της, Σου Γιουχούι τον Ιανουάριο του 2019, χωρίς την στήριξη του οποίου δεν μπορούσε να ορθοποδήσει και ήδη την περσινή σεζόν τερμάτισε 2η από το τέλος, γλιτώνοντας τελευταία στιγμή τον υποβιβασμό. Ως εκ τούτου, η τελευταία Σενζέν κλήθηκε να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα, παίρνοντας τη θέση της Τιανζίν.

Έτσι, μετά από μόλις 14 χρόνια πορείας (ιδρύθηκε το 2006), ο σύλλογος που κάποτε φερόταν από τους πιο φιλόδοξους στη χώρα και προχώρησε στις αγορές παικτών όπως ο Αλεξάντρε Πάτο, ο Άξελ Βίτσελ, ο Μπράουν Ιντέγε, σταματά άδοξα την πορεία του. Σημειώνεται ότι υπό τις οδηγίες του Φάμπιο Καναβάρο η Τιανζίν έφτασε το 2016 να συμμετάσχει για πρώτη φορά στο ασιατικό Champions League.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ