aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Βραζιλία προκρίθηκε, η Αργεντινή αποκλείεται από το Μουντιάλ

Η Βραζιλία προκρίθηκε, η Αργεντινή αποκλείεται από το Μουντιάλ

Με νίκη 3-0 της Βραζιλίας επί της Αργεντινής στο ντέρμπι της Νότιας Αμερικής είχε διττά αποτελέσματα: αφενός η «σελεσάο» βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στα γήπεδα της Ρωσίας για το 2018, αφετέρου το έργο της «αλμπισελέστε» έγινε ακόμα πιο δύσκολο.

Ο Βραζιλιάνος μαθηματικός Τριστάο Γκαρσία, ο οποίος εδώ και χρόνια μετατρέπει το ποδόσφαιρο της πατρίδας του σε μαθηματικά στο «Infobola.com.br», ανέλυσε σε ποσοστά τις πιθανότητες απευθείας πρόκρισης των ομάδων της Νότιας Αμερικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από τα αποτελέσματά τους στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές.

Ο θρίαμβος της Βραζιλίας της προσέφερε κατά 98% μια θέση στις πρώτες τέσσερις που οδηγούν στην πρόκριση, ενώ από κοντά είναι η Ουρουγουάη, η οποία έχει 95% πιθανότητες πρόκρισης. Οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά στο όριο των 28 βαθμών που ήταν αυτό που έστειλε την Παραγουάη στο Μουντιάλ 2014 κατά τη διάρκεια των προηγούμενων προκριματικών.

Αντιθέτως, η Κολομβία με 18 βαθμούς έχει 50% πιθανότητες να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης και το Εκουαδόρ με 17 μόλις 45%. Η Χιλή έχει τους ίδιους βαθμούς και βρίσκεται μία θέση πιο κάτω, αλλά λόγω προγράμματος έχει παραπάνω πιθανότητες με 46%.

Έκτη ομάδα στη βαθμολογία είναι η Αργεντινή, η οποία μετά από ακόμα ένα άσχημο αποτέλεσμα, το τέταρτο διαδοχικό δίχως νίκη, συγκεντρώνει μόλις 36% πιθανότητες το τέλος των προκριματικών να τη βρει μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας.

Η Παραγουάη, που νίκησε την Αργεντινή στην Κόρντομπα και βρίσκεται μόλις έναν πόντο πίσω, έχει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης (13%), ενώ το Περού με 14 βαθμούς έχει 16% πιθανότητες να προκριθεί. Χωρίς καμία πιθανότητα η Βενεζουέλα και η Βολιβία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ