aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Βραζιλία επιστρέφει στην... καταραμένη εμφάνιση του 1950! (vid)

Η Βραζιλία επιστρέφει στην… καταραμένη εμφάνιση του 1950! (vid)

Η Βραζιλία διοργανώνει το Κόπα Αμέρικα 2019, άρα η πίεση για να τα πάει όσο το δυνατόν καλύτερα είναι μεγάλη. Άλλωστε, η Σελεσάο έχει μείνει αρκετά χρόνια μακριά από κάποια επιτυχία. Έτσι, η οικοδέσποινα μπαίνει σιγά σιγά στους ρυθμούς της μεγάλης διοργάνωσης και την Τρίτη παρουσίασε και επίσημα τις νέες της ρετρό εμφανίσεις με τις οποίες θα αγωνιστεί.

Η πρώτη εμφάνιση θα είναι φυσικά η διάσημη κίτρινη, με ρετρό στοιχεία, για την επέτειο 100 χρόνων από την πρώτη κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 1919. Η έκπληξη όμως έρχεται στη δεύτερη εμφάνιση της Σελεσάο.

Αυτή λοιπόν θα είναι λευκή, για πρώτη φορά από το 1950. Πέρασαν 69 χρόνια και η Βραζιλία δεν είχε φορέσει ποτέ λευκή εμφάνιση, γιατί με αυτήν είχε γνωρίζει το περίφημο Mararacanazo. Έτσι ονομάστηκε το κάζο του Μαρακάνα, όταν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1950, η Βραζιλία έχασε 2-1 από την Ουρουγουάη, παρότι προηγήθηκε στο ημίχρονο και μάλιστα έπαιρνε το τρόπαιο ακόμα και με ισοπαλία.

Εκείνος ο χαμένος τελικός ήταν η αιτία που η Βραζιλία δεν έβαλε ποτέ ξανά άσπρα. Για την ομοσπονδία η εμφάνιση «δεν ήταν πατριωτική» και έτσι έψαξε για νέα σχεδίαση, που θα χρησιμοποιούσε τα χρώματα της σημαίας της χώρας. Κάπως έτσι γεννήθηκε η διάσημη κίτρινη φανέλα με τις πράσινες λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί εκτός από τον Νεϊμάρ, το κεντρικό μοντέλο που επιλέχθηκε είναι ο Βινίσιους Τζούνιορ. Με αυτό τον τρόπο η Βραζιλία φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στο μέλλον, αφού ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι μόλις 18 χρονών και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας.

Δείτε παρακάτω την νέα εμφάνιση της Σελεσάο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ