Η Φλουμινένσε θα επιχειρήσει να «σώσει την τιμή» του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής και πιο συγκεκριμένα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, έτσι ώστε να… εμποδίσει ένα ευρωπαϊκό τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
Η μοναδική εκπρόσωπος του νοτιοαμερικανικού ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει απόψε (22:00) την Τσέλσι, με στόχο να συνεχίσει την εκπληκτική πορεία της. Αφού «έβαλαν φωτιά» στην διοργάνωση με τα αποτελέσματά τους και τον ενθουσιασμό των οπαδών τους, οι παίκτες της Φλουμινένσε θα επιδιώξουν να πάρουν μία θέση για τον τελικό, ενώ στον άλλο ημιτελικό (αύριο) θα αναμετρηθούν η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Παρί Σεν Ζερμέν και η Ρεάλ Μαδρίτης.
«Μπορεί να είμαστε κατώτεροι οικονομικά, αλλά στο γήπεδο, είναι μια διαφορετική ιστορία. Είμαστε ένδεκα εναντίον ένδεκα και όποιος το θέλει περισσότερο κερδίζει. Και το θέλουμε περισσότερο», δήλωσε ο προπονητής της Φλουμινένσε, Ρενάτο Γκαούτσο, ενώ ο ομόλογος του της Τσέλσι, Εντσο Μαρέσκα, σχολίασε: «Η ενέργεια της Φλουμινένσε σε αυτήν την διοργάνωση ήταν πολύ δυνατή. Είναι μια καλά οργανωμένη» ομάδα».
Η Τσέλσι, ηττήθηκε με 1-3 από την Φλαμένγκο, μια άλλη ομάδα του Ρίο, όμως έκτοτε, έχει άπταιστη διαδρομή, με επικεφαλής τον ηγέτη της, Κόουλ Πάλμερ. Και παρά την ψυχική και σωματική φθορά μετά από μια ατελείωτη σεζόν, η ομάδα των μπλε είναι αποφασισμένη να μην τα παρατήσει τόσο κοντά στο τέλος.














