aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Αργεντινή… τρέχει το καλύτερο αήττητο σερί στον κόσμο

Η Αργεντινή… τρέχει το καλύτερο αήττητο σερί στον κόσμο

To καλύτερο τρέχον αήττητο σερί εθνικής ομάδας στον κόσμο, δεύτερο καλύτερο στην δική της ιστορία, παρουσιάζει η Αργεντινή.

Με τη νίκη της απέναντι στο Περού (1-0), η αλμπισελέστε συμπλήρωσε 25 παιχνίδια χωρίς ήττα. Δεν έχει χάσει αγώνα από τις 2 Ιουλίου 2019 (2-0 εναντίον της Βραζιλίας στον ημιτελικό του Copa America, όπως αναφέρει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), στα κυριότερα γεγονότα που «σημάδεψαν» τις τελευταίες συναντήσεις στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022, στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Εκτός από το ρεκόρ των Αργεντινών, υπάρχουν κι άλλοι αριθμοί σχετικά με τα προκριματικά του Μουντιάλ στο Κατάρ στη Νότια Αμερική:

* Η Αργεντινή συγκέντρωσε 25 βαθμούς στους πρώτους 11 προκριματικούς αγώνες της για το Μουντιάλ 2022. Είναι η δεύτερη καλύτερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία της, πίσω μόνο από αυτή που επιτεύχθηκε με τον Μαρσέλο Μπιέλσα, στο δρόμο για το Μουντιάλ 2002 (28 πόντοι μετά από 11 παιχνίδια).

* Ο Γιοσιμάρ Γιοτούν (Περού) είναι ο πρώτος παίκτης που εκτελεί πέναλτι στο δοκάρι, από τότε που τα προκριματικά της Νότιας Αμερικής παίζονται με την τρέχουσα μορφή (1998-2022/ ένας όμιλος και όλοι εναντίον όλων, εντός και εκτός έδρας).

* Ο Γιοτούν-επίσης- είναι ο πρώτος Περουβιανός παίκτης που έχασε πέναλτι από τότε που το έκανε ο Κλαούντιο Πιζάρο, επίσης κόντρα στην Αργεντινή, στις 11 Σεπτεμβρίου 2012.

* Μετά τη νίκη εναντίον της Ουρουγουάης (4-1), η Βραζιλία έχει 28 σερί αγώνες χωρίς να χάσει στα προκριματικά. Μόνο η Αγγλία (29) έχει καλύτερο τρέχον σερί. Η Βραζιλία χρειάζεται μόλις 3 παιχνίδια για να φτάσει το ρεκόρ των 31 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα στα προκριματικά μεταξύ 1954 και 1993 (αυτό είναι επίσης ρεκόρ της Νότιας Αμερικής).

* Ο Νεϊμάρ (Βραζιλία) ισοφάρισε τον Αλέξις Σάντσες (Χιλή) ως κορυφαίος σε ασίστ στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής (με το τρέχων σχήμα), έχοντας από 15 ασίστ ο καθένας. Πίσω τους ακολουθούν, ο Λιονέλ Μέσι (13) και ο Λουίς Σουάρες (13).

* Ο Λουίς Σουάρες σκόραρε από εκτέλεση φάουλ σε προκριματικό αγώνα για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια, από τις 16 Οκτωβρίου 2012 (εναντίον της Βολιβίας).

* Κανείς παίκτης δεν έχει σημειώσει γκολ με απευθείας φάουλ , σε επίσκεψη στη Βραζιλία στα προκριματικά, από τις 10 Ιουνίου 2009 (όταν το έκανε ο Σαλβαδόρ Καμπάνιας με την Παραγουάη).

* Η Ουρουγουάη έχασε 2 σερί αγώνες (έναντι Αργεντινής και Βραζιλίας) για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2018 (εναντίον Βραζιλίας και Γαλλίας).

* Ο Νεϊμάρ σημείωσε το 13ο γκολ του στα προκριματικά. Είναι εθνικό ρεκόρ. Ο Ζίκο και ο Ρομάριο (και οι δύο από 11) βρίσκονται πίσω του.

* Ο Έρικ Πούλγκαρ είναι ο πρώτος Χιλιανός παίκτης που σημείωσε δύο γκολ με κεφαλιά με πάσες από τον ίδιο συμπαίκτη του (Αλέξις Σάντσες) σε έναν προκριματικό αγώνα μετά τον Ιβάν Ζαμοράνο (με ασίστ από τον Μαρσέλο Σάλας) κόντρα στον Ισημερινό στις 6 Ιουλίου 1996.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ