aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦιλικό σαν… επίσημο και «ματσάρα» στο Γερμανία-Αργεντινή! (vid)

Φιλικό σαν… επίσημο και «ματσάρα» στο Γερμανία-Αργεντινή! (vid)

Μετά από ένα πολύ ωραίο και ανοιχτό παιχνίδι, Γερμανία και Αργεντινή ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2 σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» και θα έλεγε κανείς ότι είχε όλα τα… φόντα μιας επίσημης αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίχρονο η «νατσιονάλμανσαφτ» είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και ως εκ τούτου μαζί με την υπεροχή πήρε και απόλυτα δίκαια προβάδισμα δύο τερμάτων…

Ο «καυτός» Γκνάμπρι της έδωσε το προβάδισμα μόλις στο 15’, μετά από λάθος του Κορέα, σέντρα του Κλόστερμαν από δεξιά και πολύ ωραία ατομική ενέργεια απέναντι σε τρεις αντιπάλους, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μαρτσεσίν!

Ενώ στο 22ο λεπτό ήταν ένα ακόμα λάθος από πλευράς των «γκαούτσος», αυτή την φορά του Ρόχο, που οδήγησε τον Γκνάμπρι σε ρόλο… σερβιτόρου και τον αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι Χάβερτς σε αυτόν του σκόρερ, για το 2-0 με το αριστερό.

Μάλιστα, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Γερμανία «φλέρταρε» με το τρίτο τέρμα, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κλόστερμαν σταμάτησε στο εσωτερικό της οριζόντιας δοκού του Μαρτσεσίν! Με τον Ζίλε να παίρνει το «ριμπάουντ» αλλά να αστοχεί.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου 45λεπτου η Αργεντινή ανέβηκε κάπως και η πρώτη και… μοναδική αξιόλογη φάση της καταγράφηκε στο 33ο λεπτό. Με τον Ντε Πολ να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ από τα 23 μέτρα, τον Τερ Στέγκεν να μην έχει καμία τύχη αλλά το αριστερό κάθετο δοκάρι του να… κάνει την δουλειά, αποσοβώντας το 2-1…

Αντιθέτως, στην επανάληψη, το τέμπο δεν ήταν το ίδιο γρήγορο, ούτε οι φάσεις εξίσου πολλές. Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν ένα «κλικ» πιο βελτιωμένοι, με την είσοδο των Οκάμπος, Ακούνια αρχικά και του Αλάριο στη συνέχεια κι έχοντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους. Και, αφού γλίτωσαν το 3-0, όταν στο 55’ ο Χάβερτς βγήκε στην κόντρα έδωσε στον Τσαν, εκείνος σούταρε αλλά ο Μαρτσεσίν απέκρουσε με το πόδι, τελικά μείωσαν σε 2-1, στο 66ο λεπτό.

Με τις δύο αλλαγές του Λιονέλ Σκαλόνι να συνεργάζονται, τον Ακούνια να βρίσκει χώρο και βγάζει τη σέντρα, τη μπάλα να περνάει πάνω από τον Κοχ και να καταλήγει στο κεφάλι του Αλάριο που την έστειλε στην δεξιά πλευρά της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Τερ Στέγκεν! Με την ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ να δείχνει κάπως αποπροσανατολισμένη αλλά και κουρασμένη στο γήπεδο, η Αργεντινή έψαξε και την ισοφάριση, αλλά ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Παρέδες στην αριστερή του γωνία, στο 70’.

Ενώ η Γερμανία απείλησε για δεύτερη φορά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κίμιχ, την οποία «έβγαλε» ο Μαρτσενίν, στο 77’. Όσο περνούσε η ώρα τόσο φαινόταν πιο πιθανό το 2-2 παρά κάτι άλλο, πάντως, με τον Αλάριο να πρωταγωνιστεί, στις φάσεις στο 78’ και στο 82’, αλλά χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα… Όπως κι έγινε, τελικά, με τον Οκάμπος να εκμεταλλεύεται το σόλο του Αλάριο και την αδυναμία απομάκρυνσης της μπάλας από τους γηπεδούχους, να σουτάρει από θέση μέσα αριστερά και με την βοήθεια του… ώμου του Τσαν να κάνει το 2-2 για την Αργεντινή στο 85ο λεπτό!

Αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι τέλους και μαζί του διατηρήθηκε η αρνητική παράδοση που έχουν τα «πάντσερ» στα ανεπίσημα ματς με την χώρα της Λατινικής Αμερικής. Σε αντίθεση με τις επίσημες αναμετρήσεις των δύο τους, όπου τα πράγματα είναι εντελώς αντίστροφα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ