aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΈλιωσε την Ιταλία η… καυτή Αργεντινή και σήκωσε το «Finalissima»! 

Έλιωσε την Ιταλία η… καυτή Αργεντινή και σήκωσε το «Finalissima»! 

Φοβερή Αργεντινή από τα παλιά σήκωσε το «Finalissima» έχοντας τον Λιονέλ Μέσι και τον Άνχελ Ντι Μαρία σε πολύ μεγάλα κέφια! Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι επικράτησε 3-0 της Ιταλίας, η οποία δεν μπορούσε να αντιδράσει σε όλο το ματς, ενώ παράλληλα αποχαιρέτησε και τον Τζόρτζιο Κιελίνι.

Η Αργεντινή μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, πίεζε και δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες.

Παρόλα αυτά, η Ιταλία είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπερναρντέσκι έκανε τι παράλληλο γύρισμα, αλλά ο Ρομέρο έκοψε τελευταία στιγμή πριν εκτελέσει ο Μπελότι. Στην συνέχεια του αγώνα ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο κύριος εκφραστής των φάσεων της Αργεντινής.

Στο 28ο λεπτό έκανε μια φοβερή ατομική ενέργεια ρολάροντας πάνω στον Ντι Λορέντσο, γύρισε παράλληλα στον Λαουτάρο, ο οποίος άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0. Αυτό το γκολ έδωσε πολύ καλό ρυθμό στο ματς, το οποίο πάντως είχε και πολλές δυνατές μονομαχίες.

Η Αργεντινή είχε πάρει φόρα, είχε την υπεροχή και τη μετουσίωσε σε δεύτερο γκολ, στο 45+1’ όταν ο Άνχελ Ντι Μαρία με μια φανταστική λόμπα έκανε το 2-0, ύστερα από κάθετη πάσα του Λαουτάρο.

Το δεύτερο μέρος κύλησε με τον ίδιο ρυθμό. Η Αργεντινή πίεζε και είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 60’ ο Ντι Μαρία έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, σούταρε, αλλά ο Ντοναρούμα έκανε μια σπουδαία επέμβαση και τελευταία στιγμή έδιωξε.

Δεν σταμάτησε εκεί ο Αργεντινός και δυο λεπτά αργότερα έκανε ένα υπέροχο βολέ, αλλά ο Ντοναρούμα ήταν ξανά εκεί για να του πει «όχι». Στο 64’ ο Μέσι έδωσε… έτοιμο γκολ στον Λο Σέλσο, αλλά εκείνος μέσα από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει.

Από εκεί και πέρα η Ιταλία δεν μπορούσε να αντιδράσει, έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα.
Στο 90+4’ ο Πάουλο Ντιμπάλα ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις, έδωσε το τελειωτικό χτύπημα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0! Κάπως έτσι όλη η Αργεντινή πήρε στο τέλος αγκαλιά τον Λιονέλ Μέσι, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του «Finalissima» για το 2022!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ