aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαCopa America: Λυτρωτής ο Ζαπάτα για την Κολομβία, 1-0 το Κατάρ

Copa America: Λυτρωτής ο Ζαπάτα για την Κολομβία, 1-0 το Κατάρ

Η Κολομβία… υπέφερε από το Κατάρ, την εκπληκτική του άμυνα και τον «μαγικό» Αλ Σιμπ στο τέρμα, είδε 2 πέναλτι να μην της δίνονται λόγω VAR, αλλά βρήκε τη λύτρωση στο 86′ στο πρόσωπο του Ντουβάν Ζαπάτα και πέρασε στα προημιτελικά του Copa America.

Οι «Καφετέρος» ήταν το αφεντικό από την αρχή του αγώνα, αν και για… ουκ ολίγους λόγους δεν μπόρεσαν να βρουν τη λύση σχεδόν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, αλλά η άπιαστη κεφαλιά του «άσου» της Αταλάντα σε εκπληκτική σέντρα του Χάμες Ροντρίγκες… έλυσε το Γόρδιο Δεσμό και έφερε το «2 στα 2» για την ομάδα του, προχωρώντας στην επόμενη φάση.

Μόλις στο 6ο λεπτό οι «Καφετέρος» είδαν γκολ τους να ακυρώνεται λόγω οφσάιντ και 7 λεπτά αργότερα, ο Χάμες έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με την κεφαλιά του από το ύψος του πέναλτι να μην είναι καλή. Το… VAR θα έκανε την πρώτη του εμφάνιση για πέναλτι των Κολομβιανών στο 34′, καθώς ζήτησαν πέναλτι για χέρι, αλλά δε δόθηκε τίποτα. Νέα μεγάλη ευκαιρία υπήρξε στο 40ό λεπτό για τους τυπικά γηπεδούχους, αλλά ο Μεδίνα δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την εξαιρετική πάσα του Ζαπάτα, σουτάροντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το VAR θα ακυρώσει και δεύτερο γκολ για την Κολομβία νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στην αρχή δόθηκε για χέρι του Χατίμ, αλλά φάνηκε να είναι ακούσιο και ορθώς δε δόθηκε στο 51ο λεπτό. Η Κολομβία πίεζε, αλλά δεν έβρισκε τη λύση, με τον Αλ Σιμπ να λέει διαρκώς «όχι» και ειδικά στο 65΄, όταν απέκρουσε ενστικτωδώς το εξ’ επαφής σουτ του Μαρτίνες. Δεν είχε απάντηση, ωστόσο, και στην κεφαλιά του Ζαπάτα για το 1-0 στο 86′, ύστερα από μια σέντρα-ποίημα του Χάμες. Το Κατάρ δεν τα παράτησε, πάντως, με τον Χασάν να χάνει από πλεονεκτική θέση ευκαιρία να ισοφαρίσει σε γύρισμα για την ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ