aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΧιλή και Αργεντινή νίκησαν με το ίδιο σκορ (1-0) και έπιασαν κορυφή (vid)

Χιλή και Αργεντινή νίκησαν με το ίδιο σκορ (1-0) και έπιασαν κορυφή (vid)

Χιλή – Βολιβία 1-0

Αυτό που έλειπε από την εθνική Αγγλίας κόντρα στη Σκωτία, το είχε η Χιλή. Ο γεννημένος στο Στόουκ, Μπεν Μπρέρτον, άνοιξε λογαριασμό στη 2η συμμετοχή του με τη Ρόχα και την οδήγησε στη νίκη επί της Βολιβίας (1-0), που τη φέρνει προσωρινά στην κορυφή του α΄ομίλου.

Η Αγγλία απέτυχε παταγωδώς να δημιουργήσει ευκαιρίες και να σκοράρει κόντρα στη Σκωτία, μένοντας μοιραία στο παρθενικό 0-0 της μεταξύ τους παράδοσης. Λίγες ώρες αργότερα και πάνω από 9.000 χιλιόμετρα μακριά από το «Γουέμπλεϊ», ένας πρώην φορ της Κ-21 των Τριών Λιονταριών ήταν αυτός που άνοιγε λογαριασμό και έδινε τη λύση για την εθνική Χιλής, κόντρα στη Βολιβία (1-0).

Ο λόγος για τον Μπεν Μπρέρτον, τον 21χρονο γεννημένο στο Στόουκ στράικερ της Μπλάκμπερν, ο οποίος μετά το ντεμπούτο του στην πρεμιέρα κόντρα στην Αργεντινή, πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη Χιλή και την οδήγησε στην πρώτη νίκη της στον όμιλο.

Το σύνολο του Μαρτίν Λασάρτε προηγήθηκε από νωρίς με το ωραίο πλασέ του ανερχόμενου φορ στο 11’ και θα μπορούσε να έχει διασύρει τους Βολιβιανούς από το πρώτο κιόλας μέρος, αν δεν ντυνόταν «σούπερμαν» ο τερματοφύλακάς τους, Κάρλος Λάμπε με πολλές και εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Όσο το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν για τον Αρτούρο Βιδάλ και την παρέα του, οι τυπικά φιλοξενούμενοι με βασικό τον Χουσίγιο της ΑΕΛ και τον Ντάνι Μπεχαράνο της Λαμίας να μπαίνει αλλαγή στο 90’ κυνήγησαν το γκολ, δίχως, όμως, να το πετύχουν.

Έτσι, η Χιλή πάτησε προσωρινά κορυφή στον α’ όμιλο, ενώ η Βολιβία μέτρησε δεύτερη σερί ήττα.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Χιλή 4 (2-1)
2. Αργεντινή 4 (2-1)
3. Παραγουάη 3 (3-1)*
4. Ουρουγουάη 0 (0-1)*
5. Βολιβία 0 (1-4)

*Ματς λιγότερο.


Αργεντινή – Ουρουγουάη 1-0

Η Αργεντινή πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον δεύτερο όμιλο του Copa America, καθώς επικράτησε με 1-0 της Ουρουγουάης, στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής.

Την προηγούμενη αγωνιστική η εθνική Αργεντινής τα βρήκε σκούρα στην πρεμιέρα, κόντρα στη Χιλή (1-1). Ωστόσο, τώρα έχοντας ξανά σε μεγάλη βραδιά τον Λιονέλ Μέσι, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη.

Συγκεκριμένα στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Αργεντινός αστέρας των «μπλαουγκράνα» με τρομερή ασίστ, «σέρβιρε» στον Ροντρίγκεθ, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι Ουρουγουανοί ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Καβάνι βρέθηκε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ουρουγουάη ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο το πρώτο σουτ ήρθε στο 75′ με τον Λουί Σουάρες. Παρά την πίεση της Ουρουγουάης, η Αργεντινή δεν της επέτρεψε να φτάσει στο γκολ, διατήρησε το προβάδισμα και στο τέλος πανηγύρισε την πρώτη της νίκη.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ