aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΑποκάλυψη: Έτσι «στήνονται» οι ποδοσφαιριστές

Αποκάλυψη: Έτσι «στήνονται» οι ποδοσφαιριστές

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους κεντρικούς αμυντικούς των προηγούμενων δεκαετιών. Μεσουράνησε στα 80ς και μέχρι τα μέσα των 90ς, κατακτώντας μάλιστα το Κύπελλο Πρωταθλητριών με δυο διαφορετικές ομάδες, τη Στεάουα Βουκουρεστίου το 1986 και τον Ερυθρό Αστέρα το 1991.

Ο Ρουμάνος, Μίοντραγκ Μπελοντέντιτσι, ο επονομαζόμενος και ως “Μπεκενμπάουερ των Βαλκανίων” για τα τρομερά προσόντα του, έκανε μια τρομερή αποκάλυψη σε τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με τα χειραγωγημένα παιχνίδια και το πώς στήνονται οι ποδοσφαιριστές.

«Το Ελάφι», λόγω της κομψότητας που τον διέκρινε αγωνιστικά, ιστορικά είναι ο πρώτος παίκτης που κατέκτησε το υπέρτατο Ευρωπαϊκό διασυλλογικό τρόπαιο με δύο συλλόγους, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έχει κατακτήσει, όλους τους τίτλους που έχουν κερδίσει στη διοργάνωση, σύλλογοι από τις Βαλκανικές χώρες! Αγωνίστηκε επίσης στην Ισπανία και το Μέξικο.

Υπήρξε ένας από τους πληρέστερους κεντρικούς αμυντικούς στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Με άριστη τεχνική κατάρτιση και πολύ όμορφο στυλ, εξαιρετικά μαχητικός, οξυδερκής, ψύχραιμος και αποτελεσματικός, ήταν από τους ποδοσφαιριστές που έδινε άλλη διάσταση στη θέση του λίμπερο. Μέτρησε περισσότερες από 50 διεθνείς συμμετοχές με τη εθνική ομάδα της Ρουμανίας, αντιπροσωπεύοντας την στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ιδού τι είπε για την συμπεριφορά των στημένων ποδοσφαιριστών…

«Ξεκινάς τον αγώνα με μια νορμάλ συμπεριφορά. Παίζεις καθαρά στο ξεκίνημα, δεν τους αφήνεις να πετύχουν γκολ, μάχεσαι και αν μπορείς να σκοράρεις, τότε σκοράρεις. Όμως, μετά πρέπει να αφήσεις τους αντιπάλους να σκοράρουν», είπε αρχικά ο παλαίμαχος Ρουμάνος, ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι ακριβώς κάνουν οι ποδοσφαιριστές σε αυτές τις περιπτώσεις, έγινε πιο συγκεκριμένος:

«Στα κόρνερ, στα ελεύθερα, αφήνεις λίγο κενό χώρο στον επιθετικό, δεν του επιτίθεσαι στην άμυνα. Περιμένεις αντί να προσπαθήσεις να του αποσπάσεις τη μπάλα και περιμένεις, περιμένεις, περιμένεις. Γυρίζει και σουτάρει και κρατάς το πόδι σου λίγο πιο ψηλά, αφήνοντας τη μπάλα να περάσει από κάτω. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι είναι στημένα, δεν το αντιλαμβάνεται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ