aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΆιντραχτ - Ρέιντζερς 5-4 πέν.: Και στο τέλος... το σηκώνουν οι Γερμανοί (vid)

Άιντραχτ – Ρέιντζερς 5-4 πέν.: Και στο τέλος… το σηκώνουν οι Γερμανοί (vid)

Η Άιντραχτ κατέκτησε το Europa League ύστερα από ένα συγκλονιστικό τελικό με αντίπαλο τη Ρέιντζερς στο “Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν” της Σεβίλλης. Ο Ραφαέλ Μπορέ ήταν ο πρωταγωνιστής των Γερμανών, αφού ισοφάρισε στο 1-1 της κανονικής διάρκειας και ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι της ψυχοφθόρου διαδικασίας, ύστερα από επέμβαση του Κέβιν Τραπ σε εκτέλεση του Άαρον Ράμσεϊ.

Το 5-4 στα πέναλτι έδωσε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στους Γερμανούς (πρώτο το 1980 στην ίδια διοργάνωση) και τους έστειλε στους ομίλους του Champions League και μάλιστα στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι Σκοτσέζοι είχαν μπει δυναμικά στα δύο προηγούμενα παιχνίδια που έκριναν κάτι στο θεσμό, στέλνοντας δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα στσα πρώτα δέκα λεπτά. Φευ. Η προσέγγιση των παικτών του Τζιοβάνι φαν Μπρόνχορστ ήταν πιο συντηρητική και αμυντικά προσανατολισμένη, όσο και απρόσεκτη, αφού ένα άτσαλο σήκωμα του ποδιού από τον Τζον Λάντστραμ άφησε αιμόφυρτο στο έδαφος τον Ζεμπάστιαν Ρόντε.

Ύστερα από περίπου πέντε λεπτά ο αγώνας άρχισε ξανά, με τους Γερμανούς να έχουν πλέον το μομέντουμ και να σφυροκοπούν την εστία του 40χρονου Άλαν Μακγκρέγκορ (3ος γηραιότερος παίκτης σε τελικό διοργάνωσης της UEFA). Ο Σκοτσέζος τερματοφύλακας δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πολύ επικίνδυνες τελικές, με την πλειονότητά τους να καταλήγει δίπλα από τα δοκάρια, όμως αυτή η πολιορκία ανέδειξε την αδυναμία της Ρέιντζερς να αμυνθεί αποτελεσματικά.

Στο επιθετικό κομμάτι, οι τύποις φιλοξενούμενοι δοκίμασαν την τύχη τους μόνο με σουτ εκτός περιοχής και αυτή δεν ήταν αρκετά μεγάλη. Όταν δε ο Ράιαν Τζακ από την περιοχή και αμαρκάριστος σούταρε πολύ άουτ, έγινε ακόμα πιο πρόδηλο πως επιθετικά η Ρέιντζερς χρειαζόταν ένα θαύμα για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Αυτό ήρθε στο πρώτο τέταρτο του 2ου μέρους και αφού πρώτα απέφυγε ένα πέναλτι για χέρι του Τζο Αγιοντέλε Αρίμπο, αφού ο έλεγχος από τον VAR έδειξε πως η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Νιγηριανού επιθετικού. Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε ήρωας για τους Σκοτσέζους, αφού ένα γλίστρημα του Τούτα τον άφησε μόνο του σε τετ α τετ με τον Κέβιν Τραπ, Το πλασέ ήταν κακό αλλά εύστοχο και το 1-0 ήταν γεγονός.

Η αντίδραση των Γερμανών ήταν άμεση. Μία λόμπα του Ντάιτσι Καμάντα που έψαχνε δύο γκολ για να πιάσει τον Τζέιμς Τάβερνιερ στην κορυφή των σκόρερ του τουρνουά κατέληξε πάνω από τον Μακγκρέγκορ και την εστία. Στο 69′, ο Φίλιπ Κόστιτς έβγαλε υπέροχη σέντρα από αριστερά και με προβολή μπροστά από ακίνητους αμυντικούς της Ρέιντζερς, ο Ραφαέλ Μπορέ ισοφάρισε στο πιο δίκαιο 1-1.

Οι Γερμανοί άντεξαν στο ρυθμό της αντεπίθεσης για περίπου δέκα λεπτά. Η είσοδος του Γενς Πέτερ Χάουγκε βοήθησε σε αυτό, όμως από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη μεγάλη ευκαιρία, το τέμπο μειώθηκε και έγινε σαφές ότι η παράταση θα ήταν η μοναδική έκβαση του 90λεπτου.

Ο Φαν Μπρόνκχορστ έριξε στη μάχη τον Σκοτ Άρφιλντ και λίγο αργότερα τον Τζέιμς Σαντς, ο Όλιβερ Γκλάσνερ έβαλε τον Κρίστιαν Γιάκιτς στο 90′ και στην παράταση τον Κρίστοφερ Λεντς. Τα φρέσκα πνευμόνια δεν βοήθησαν όμως, αφού η εικόνα ήταν δύο εξουθενωμένων ομάδων, που δεν είχαν καθαρό μυαλό για να ολοκληρώσουν μία επιθετική ενέργεια.

Ένα σουτ του Αϊντίν Χρούστιτς με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου της παράτασης κι ένα του Κρίστιαν Γιάκιτς λίγο αργότερα ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Γερμανοί στον επιπλέον χρόνο. Στον αντίποδα, η Ρέιντζερς άφησε τις καλύτερες στιγμές της για το τέλος, μία διπλή ευκαιρία των Κεντ (απέκρουσε εξ επαφής ο Κέβιν Τραπ) και Στίβεν Ντέιβις (μακρινό σουτ που κόντραρε και βγήκε άουτ). Το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το 120′ και τα πέναλτι έδωσαν τη λύση.

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Εντικά (101′ Λεντς), Τούτα (57′ Χασέμπε), Τουρέ, Κνάουφ, Ρόντε (89′ Γιάκιτς), Σο (106′ Χρούστιτς), Κόστιτς, Καμάντα, Λίντστρεμ (71′ Χάουγκε), Μπορέ

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Μπάσι, Γκόλντσον, Μπάρισιτς (117′ Ρούφι), Λούντσραμ, Καμάρα (91′ Άρφιλντ), Τζακ (74′ Ντέιβις), Κεντ, Ράιτ (74′ Σακάλα, 118′ Ράμσεϊ), Αγιοντέλε Αρίμπο (101′ Σαντς)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ