Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΑυστραλία: Πρωτοφανή επεισόδια με τραυματίες σε αγώνα ποδοσφαίρου

Αυστραλία: Πρωτοφανή επεισόδια με τραυματίες σε αγώνα ποδοσφαίρου

Συγκλονιστικές εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στο γήπεδο ΑΑΜΙ (έ-ι-μ-ι) Παρκ της Μελβούρνης στο ντέρμπι ανάμεσα σε Μελμπουρν Σίτι και Μέλμπουρν Βίκτορι.

Οπαδοί της Βίκτορι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, ο αγώνας διακόπηκε ενώ σημειώθηκαν και τραυματισμοί.

Πριν τον αγώνα για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, είχε γίνει γνωστό πως οι φίλαθλοι των δύο ομάδων θα εγκατέλειπαν τις εξέδρες όταν το παιχνίδι θα έφτανε στο εικοστό λεπτό.

1

Κι αυτό ως αντίδραση στην πρόσφατη απόφαση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου οι τελικοί των πρωταθλημάτων A League ανδρών και γυναικών μέχρι και το 2025 να φιλοξενηθούν στο Σύδνεϋ.

Είχε προηγηθεί συμφωνία της με την Κυβέρνηση της Νέεας Νότιας Ουαλίας για χρηματοδότηση του πρωταθλήματος ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Χθες, στο 11ο λεπτό του αγώνα, η πρωτοπόρος στην βαθμολογία Σίτι σημείωσε τέρμα επί της 4ης στον βαθμολογικό πίνακα Βίκτορι.


Και ενώ στο 20ο λεπτό όλοι περίμεναν οι οπαδοί των δύο ομάδων να βγουν από το γήπεδο, ρίχτηκαν φωτοβολίδες από οπαδούς της Βίκτορι στον αγωνιστικό χώρο και κοντά στην εστία του τερματοφύλακα της Σίτι, Τομ Γκλόβερ.

Ο Γκλόβερ φαίρεται να πέταξε την φωτοβολίδα πίσω στην εξέδρα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Αναφέρει πως «ο αγώνας διακόπηκε όταν 150 με 200 οπαδοί της Victory εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο».

Οι οπαδοί επιτέθηκαν στον Γκλόβερ και τον τραυμάτισαν στο κεφάλι με ένα μεταλλικό αντικείμενο (μεταλλικό κάδο) με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος εκτός γηπέδου και κατόπιν σε νοσοκομείο.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν πως υπέστη ελαφρά κρανιοεγκεφαλική διάσειση/κάκωση.

Ο διαιτητής του αγώνα, Άλεξ Κινγκ, τραυματίστηκε στο πρόσωπο αφού χτυπήθηκε με ένα μεταλλικό αντικείμενο, καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει τον τερματοφύλακα Γκλόβερ από τους οπαδούς που είχαν ορμήξει πάνω του.

Επιπλέον, τραυματίστηκε και ένα εικονολήπτης του Δικτύου Ten που κάλυπτε τον αγώνα.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ατόμων δεν κρίνεται σοβαρή.

Ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Ο διάσημος παίκτης της Εθνικής Ομάδας των Socceroos, Mathew Leckie, ο οποίος αγωνίζεται με την Σίτι, δέχτηκε επίθεση με μπουκάλι την στιγμή που έφευγε από το γήπεδο, ωστόσο δεν τραυματίστηκε.

Η Αστυνομία αναφέρει πως «οι οπαδοί έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και όλο ο κόσμος εγκατέλειψε τις εστίες.

Δεν αναφέρθηκαν άλλα περιστατικά στην αστυνομία και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις».

Τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις αρμόδιες αρχές;

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε το πρωί που ξεκινά έρευνα για τη βία όχι μόνο για το χθεσινό ντέρμπι αλλά και σε άλλα παιχνίδια που έχουν παρατηρηθεί έστω και μικρής κλίμακας επεισόδια.

Ο επικεφαλής της, Τζέιμς Τζόνσον, μιλώντας στο ABC για τα γεγονότα στον αγώνα είπε πως η ομοσπονδία ως ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή είχε διαβουλεύσεις με την Αστυνομία της Βικτώριας κατά τη διάρκεια της νύχτας και έχει ξεκινήσει συζητήσεις με εκπροσώπους και της ομοσπονδιακής και των πολιτειακών κυβερνήσεων.

Ο κ. Τζόνσον τόνισε πως ότι το περιστατικό δεν έχει σχέση με την άνοδο της δημοφιλίας του ποδοσφαίρου ούτε με την αυξανόμενη στήριξη του πρωταθλήματος από το φίλαθλο κοινό.
Υπάρχει στοιχεία τα οποία έχουν διεισδύσει στα παιχνίδια και προσπαθούν να το καταστρέψουν για τους αγνούς φιλάθλους.

Θα προσπαθήσουμε να απομακρύνουμε αυτά τα άτομα από το άθλημα», σημείωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας.

Η Football Australia έχει υποσχεθεί ότι θα επιβληθούν «σοβαρές κυρώσεις» σε όσους φέρουν την ευθύνη των συμβάντων.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ