aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παρασκήνια | Αθλητικά ΚύπρουΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΜετά από 44 χρόνια παραδέχεται τα λάθη του εις βάρος της Ομόνοιας!

Μετά από 44 χρόνια παραδέχεται τα λάθη του εις βάρος της Ομόνοιας!

Η αναμέτρηση της Ομόνοιας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής, τον Οκτώβριο του 1972 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έχει μείνει στην ιστορία ως το «σκάνδαλο του Ζλατάνου».

Ακόμη και σήμερα, ο Ελλαδίτης διαιτητής παραμένει στα χείλη των μεγάλων σε ηλικία οπαδών της Ομόνοιας ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Όπως αποκάλυψε στον «Astra 92,8», η Κατερίνα Κυριάκου, μετά από 44 χρόνια ο Νίκος Ζλατάνος παραδέχεται τα λάθη του και προς αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας προς την Ομόνοια, θα παραδώσει τη σφυρίχτρα εκείνου του αγώνα στους παίκτες του «τριφυλιού» που αγωνίστηκαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Κυριάκου, τη Κυριακή 1 Οκτωβρίου 1972 (εποχή Χούντας), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ο ΠΑΟ υποδέχθηκε την Ομόνοια στη «Λεωφόρο»:

Η ομάδα της Λευκωσίας μέχρι το 62΄ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 με γκολ των Κανάρη (29΄) και Καϊάφα (60΄). Όμως, οι προκλητικές διαιτητικές αποφάσεις του κ. Νίκου Ζλατάνου έφεραν τελικά την ανατροπή από τον ΠΑΟ.

Ένα γκολ από θέση οφσάιντ, δύο κόκκινες κάρτες και δύο πέναλτι έδωσαν τελικά τη νίκη στην ομάδα της Αθήνας με 4-2. Παρά το γεγονός ότι το ματς έγινε στην εποχή της δικτατορίας τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ελλάδα βρήκαν τρόπο και ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας υπέρ της Κυπριακής ομάδας.

44 χρόνια μετά ο διαιτητής Νίκος Ζλατάνος αποφάσισε να χαρίσει στην τότε ομάδα της Ομόνοιας τη σφυρίχτρα του πολυσυζητημένου αγώνα, ως αποκατάσταση της αδικίας που έζησαν τον Οκτώβριο του 1972. Ο κ. Ζλατάνος έλαβε την απόφαση αυτή μετά την γνωριμία της οικογένειας του, το περασμένο καλοκαίρι με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΚΑ, Πανίκκο Χάμπα κι αφού πρώτα άκουσε τα έντονα παράπονα για τον συγκεκριμένο ματς.

Το μεσημέρι (26/04) μίλησε στον Άστρα 92.8 ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Νίκος Χαραλάμπους ο οποίος συγκινημένος είπε ότι νιώθει πλέον δικαιωμένος, αφού μετά από μισό περίπου αιώνα θα υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας εκείνου του αγώνα.

Η τελετή παράδοσης της σφυρίχτρας Ζλατάνου θα γίνει την Τρίτη του Πάσχα στο γήπεδο της ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου λίγο πριν από τον φιλικό αγώνα Παλαιμάχων της Ομόνοιας με την ΕΚΑ που θ’ αρχίσει στις 5.30μμ.».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ