Ο Εθνικός Άχνας έχει απέναντί του «καρχαρίες»!

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ Η ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ

Η πλάκα είναι ότι όλοι έχουν μπει στο… λούκι. Ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, δημοσιογράφοι. Όλοι! Βλέπω (και ξαναβλέπω) τον βαθμολογικό πίνακα στο κάτω διάζωμα.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, ο Εθνικός Άχνας πλησιάζει την Πάφος FC στον ένα βαθμό. Και βγαίνει ο άλλος, παίρνει ένα περισπούδαστο ύφος και λέει «είναι εντελώς προσωπική άποψη, αλλά πολύ δύσκολα θα σωθεί ο Εθνικός»!

Ε βέβαια… Κι εγώ αν είχα μιλήσει προηγουμένως με όλα τα αφεντικά (κρυφά και φανερά) και μου εξηγούσε πώς έχει διαμορφωθεί το σκηνικό, τα ίδια θα έλεγα και θα το ‘παιζα και παντογνώστης.

Πάμε στα πραγματικά γεγονότα. Στα χαρτιά, στην 32η αγωνιστική είχαμε τρία ματς «φωτιά». Άρης – Ερμής, Εθνικός Άχνας – ΑΕΛ και Δόξα – Πάφος FC. Και για να θυμηθούμε λίγο τη… φόρμα των ομάδων, στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ ο Ερμής, η ΑΕΛ και η Πάφος FC είχαν νικήσει τους αντιπάλους τους χωρίς έντονα καρδιοχτύπια.

Την Κυριακή το πρωί οι υποψιασμένοι έσπευσαν στα πρακτορεία στοιχημάτων. Η αλήθεια είναι ότι, κάθε άλλο παρά ηλίθιοι είναι στις εταιρείες στοιχημάτων, γι’ αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους. Άλλοτε αφαιρώντας τους «επικίνδυνους» αγώνες από τα κουπόνια τους κι άλλοτε προσφέροντας τιμές-χώμα.

Ό «άσσος» στο ματς Άρης – Ερμής παιζόταν μεταξύ 1.28 – 1.32. Μιλάμε για «άσσο» – ατσάλι σύμφωνα με τους μπούκκηδες, οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά με το 3-0 στο Τσίρειο. Ο «άσσος» του Εθνικού Άχνας (να νικήσει δηλαδή την ΑΕΛ) παιζόταν από το 1.38 μέχρι το 1.42! Λες κι οι μπούκκηδες ήταν σίγουροι ότι ήρθε η ώρα οι Αχνιώτες να πετύχουν δεύτερη σερί νίκη στα πλέι οφ. Για όσους δεν το θυμούνται ο Εθνικός νίκησε με 2-0.

Δόξα – Πάφος FC φάνταζε ως ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ζευγάρι. 1.22 μέχρι 1.25 παιζόταν ο «άσσος» της Δόξας! «Καραμπινάτος» που λένε οι τζογαδόροι. Και τσουπ ήρθε το 3-1 για να επιβεβαιώσει ότι οι μπούκκηδες δεν τρώνε… κουτόχορτο. Υπό άλλες περιστάσεις, μετά τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής οι ελπίδες σωτηρίας του Εθνικού Άχνας θα εκτινάσσονταν στα ύψη. Στην πιάτσα, όμως, κυκλοφορεί ευρέως ότι συνεχίζει να θέλει ένα «θαύμα».

Ακόμη δεν έχω καταλάβει πώς η… πιάτσα έχει καταλήξει σ’ αυτό το συμπέρασμα, αλλά συνήθως (η πιάτσα) γνωρίζει πολύ περισσότερα από όλους εμάς τους αδιάβαστους και ανενημέρωτους. Τον παλιό καλό καιρό, ο Εθνικός Άχνας με Κίκη Φιλίππου και Ανδρέα Παντελή στο πηδάλιό του, κάτι τέτοιες καταστάσεις τις είχε για… πρόγευμα. Από τώρα θα πανηγύριζαν τη σωτηρία τους!

Μόνο που όλα δείχνουν ότι έχουν αλλάξει οι ισορροπίες ή οι συμμαχίες, αν θέλετε. Έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί δυνάμεων. Ένας καλός γνώστης των νέων δεδομένων στα χαμηλά στρώματα του ποδοσφαίρου μας, μου έλεγε πρόσφατα ότι στην α’ φάση του πρωταθλήματος, το Παραλίμνι και η Αγία Νάπα ήταν… «μαριδούλες» για τον Εθνικό Άχνας. Τώρα, όμως, πρέπει να τα βγάλει πέρα απέναντι σε «καρχαρίες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ