aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παρασκήνια | Αθλητικά ΚύπρουΗ Μενεγάκη, η Βανδή, η Τούλα από το Παγκράτι και η Λέστερ

Η Μενεγάκη, η Βανδή, η Τούλα από το Παγκράτι και η Λέστερ

Το σχόλιο της ιστοσελίδας «Sombrero» ήταν… θεϊκό: «Για να καταλάβουν και κάποιες γυναίκες αυτό που κατάφερε η Λέστερ, είναι σαν να θέλει η Τούλα από το Παγκράτι, η Μενεγάκη, η Βανδή και η Αγγελοπούλου την ίδια τσάντα και τελικά να την παίρνει η Τούλα».

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στο δημοφιλέστερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Να διεκδικούν την τσάντα (την… κούπα για τους ποδοσφαιρόφιλους) οι εκπρόσωποι της απόλυτης χλιδής, οι νεόπλουτοι, όλοι αυτοί και αυτές που αγχώνονται σε ποια θέση ανέβηκαν (ή κατέβηκαν) στις λίστες (των πολυεκατομμυριούχων) του Forbes και να έρχεται από την εξωτερική και να κερδίζει η Τούλα από το Παγκράτι!

Δεν έχει διευκρινιστεί το… στάτους της Τούλας από το Παγκράτι στο Πρωτάθλημα Lifestyle, αλλά μάλλον θα μοιάζει με το καλαθοσφαιρικό Παγκράτι που παλεύει με νύχια και δόντια στην τιμημένη Α2. Ανοίγουμε παρένθεση: Είναι ιστορικός σύλλογος  ο ΑΟ Παγκρατίου. Πριν ένα μήνα περίπου κάλεσε τους οπαδούς του να μην προσέλθουν στο γήπεδο για τον αγώνα με το Ψυχικό, επειδή ορίστηκε ένας διαιτητής ο οποίος όποτε πήγαινε στο Παγκράτι εκκένωνε το γήπεδο!

Κλείνει η παρένθεση και το… έπος της Τούλας από το Παγκράτι για να επιστρέψουμε στο έπος της Λέστερ. Είναι ένας τύπος, λοιπόν, στο «Sombrero», με το ψευδώνυμο «gargaduaaas», ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο έγραφε για τον Βάρντι, όταν οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει, κι από πέρυσι αγωνιούσε κατά πόσο η Λέστερ θα καταφέρει να σωθεί η όχι. Τώρα ήρθε η ώρα να βγάλει τ’ απωθημένα του για το άθλημα των πλούσιων και των φτωχών, το ποδόσφαιρο, που δεν αφήνει τον «φτωχό» να αναπνεύσει:

«Και αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη της Λέστερ. Η Λέστερ δεν κέρδισε μόνο το πρωτάθλημα Αγγλίας αλλά -ουσιαστικά- κέρδισε το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Των υπερεκτιμημένων ποδοσφαιριστών. Των ομάδων που γίνονται κορυφαίες με 10 μετεγγραφές αεροδρομίου εν μία νυκτί. Των οπαδών που πηγαίνουν στο γήπεδο επειδή η τάδε ομάδα έγινε μόδα. Όλων αυτών που έχουν κάνει το σύγχρονο ποδόσφαιρο να νοσεί από ρομαντισμό και ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά το άθλημα. Για όλους αυτούς που έμαθαν να χάνουν συνέχεια και ξαφνικά νιώθουν και αυτοί σημαντικοί στη ζωή τους. Έστω για λίγο.

Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα χάρηκα όσο τίποτα αυτό το πρωτάθλημα. Συγκινήθηκα και έκλαψα γι’ αυτά τα παλληκάρια. Γι’ αυτόν τον προπονητή. Γι’ αυτούς τους οπαδούς. Η Λέστερ θα γίνει μόδα και αυτή. Και αυτό δεν είναι κακό. Θα γίνει μόδα με τον δικό της όμως τρόπο. Όπως αυτή θέλει. Σαν το παλιό σκισμένο τζιν που βρίσκεις στην ντουλάπα σου και το φοράς ξανά (επειδή κάποιος το έφερε στη μόδα) και όχι σαν το πανάκριβο σκισμένο τζιν που σου πουλάνε για καινούργιο. Η Λέστερ μάς χάρισε κάτι μοναδικό. Ας κλείσουμε τα μάτια και ας το χαρούμε. Θα αργήσουμε να το ξαναζήσουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ