aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παρασκήνια | Αθλητικά ΚύπρουΘα γίνεται επίπληξη και στους χούλιγκαν;

Θα γίνεται επίπληξη και στους χούλιγκαν;

Μια από τις πτυχές της υπόθεσης του καταδικαστέου ξυλοδαρμού της 25χρονης Τουρκοκύπριας στην Αγία Νάπα, προκαλεί αίσθηση. Ο φίλος της νεαρής που κρατούσε ρόπαλο, δηλαδή επιθετικό όργανο, μάλλον την βγάζει καθαρή. Ο φάκελος της σε βάρος του υπόθεσης παρουσιάστηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία έδωσε οδηγίες να μην ασκηθεί ποινική δίωξη, να του γίνουν αυστηρές συστάσεις από αξιωματικό της Αστυνομίας και ο φάκελος να παραμείνει σε εκκρεμότητα για έναν χρόνο. Να σημειωθεί ότι το αδίκημα που διερευνήθηκε εναντίον του αφορούσε μεταφορά επιθετικού όπλου.

Βάσει του ποινικού κώδικα «πρόσωπο το οποίο χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση ή εύλογη δικαιολογία, η απόδειξη των οποίων βαρύνει αυτό, έχει μαζί του σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο οποιοδήποτε επιθετικό όπλο είναι ένοχο αδικήματος, και υπόκειται σε περίπτωση καταδίκης σε φυλάκιση για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα δύο έτη ή σε πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις χίλιες πεντακόσιες λίρες ή και στις δύο αυτές ποινές της φυλάκισης και του προστίμου». Εμείς διερωτώμαστε πώς θα τυγχάνουν χειρισμού περιπτώσεις Ελληνοκύπριων χούλιγκαν που θα συλλαμβάνονται να πηγαίνουν στα γήπεδα με επιθετικά όπλα (σιδερογροθιές κτλ.). Αν και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις τους γίνεται επίπληξη από αξιωματικό, τότε ζήτω που καήκαμε.

Μ.Φ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ