aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΤέσσερις νεκροί στους πανηγυρισμούς των οπαδών της Νασιονάλ

Τέσσερις νεκροί στους πανηγυρισμούς των οπαδών της Νασιονάλ

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που ακολούθησαν των πανηγυρισμών στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας μετά την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες από την τοπική Ατλέτικο Νασιονάλ.

Η κολομβιανή ομάδα κατέκτησε τον τίτλο μετά τη νίκη της με 2-1 επί επί της Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε του Ισημερινού.

Μόλις έληξε ο αγώνας χιλιάδες οπαδοί της Ατλέτικο Νασιονάλ ξεχύθηκαν στους δρόμους και η αστυνομία κατέγραψε 600 εστίες επεισοδίων. Τα πιο σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν όταν βρήκαν στους δρόμους οπαδοί αντιπάλων ομάδων της Νασιονάλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας νεαρός που φορούσε πουκάμισο αντιπάλου ομάδας της Νασιονάλ βρέθηκε νεκρός με κομμένο το λαιμό. Επίσης οπαδοί της Νασιονάλ λέγεται ότι επιτέθηκαν σε στέκια οπαδών αντιπάλων ομάδων πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά.

Ο φόρος αίματος μετά τους τελικούς του Κόπε Λιμπερταδόρες είναι βαρύς στη Λατινική Αμερική αφού κάθε χρόνο καταγράφονται κατά μέσο όρο τρεις έως πέντε θάνατοι οπαδών.

copa2

Με γκολ του Μιγκέλ Μπόρχα η Ατλέτικο Νασιονάλ νίκησε 1-0 την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε στο δεύτερο τελικό. Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες, 1-1, στο πρώτο αγώνα που έγινε στο Κίτο και τα ξημερώματα της Πέμπτης μπροστά στους οπαδούς της στο Μεντεγίν, η Ατλέτικο πανηγύρισε τον τίτλο.

Το γκολ του Μπόρχα στο 9΄ ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα της Νότιας Αμερικής, κάτι που συνέβη για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου μετά το 1989 (η Ατλέτικο ήταν φιναλίστ και το 1995, αλλά είχε χάσει το «στέμμα» από την Γκρέμιο.)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ