aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤα σχέδια του Ολυμπιακού Πειραιώς για τον Κωστή

Τα σχέδια του Ολυμπιακού Πειραιώς για τον Κωστή

Το ρεπορτάζ του Νίκου Κωστή στην ελλαδική ιστοσελίδα To10.gr, αποκαλύπτει τα σχέδια του Ολυμπιακού Πειραιώς για τον Ιωάννη Κωστή ενόψει της νέας σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι θα δημιουργήσουν τον Ολυμπιακό Β που θα αγωνίζεται στη Super League 2 και θα αξιοποιεί παίκτες που κρίνονται (περισσότερο) έτοιμοι από τα παιδιά της ακαδημίας, ενώ θα παίζουν διαρκώς και οι νέοι παίκτες που θα έχει ο Πέδρο Μαρτίνς μαζί του, ώστε να παίρνουν παιχνίδια. Θα γίνει επιλογή των παικτών που έχουν δοθεί δανεικοί, με κάποιους να επιστρέφουν στο Ρέντη.

Ανάμεσά τους και ο συμπατριώτης μας, ο οποίος στη λήξασα σεζόν ήταν δανεικός στον Λεβαδειακό.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Η δημιουργία Ομάδων Β’, ήταν μια διαχρονική πρόταση του Ολυμπιακού. Μια πρόταση που έως και φέτος δεν είχε βρει ευήκοα ώτα, ούτε στον χώρο του ποδοσφαίρου ούτε σε εκείνον της πολιτικής. Αλλά ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος. Και το απέδειξε. Και με τις προτάσεις του. Και με τις κινήσεις που κάνει για την προετοιμασία της νέας ομάδας που θα παρουσιάσει τη νέα σεζόν στη Super League 2. Μια ομάδα που θα καθοδηγείται από τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

To10.gr απεκάλυψε πριν από λίγες ημέρες τις σκέψεις του Ολυμπιακού να προωθήσει τον Κάνιο στη συγκεκριμένη θέση. Και τις συζητήσεις που είχαν γίνει επ’ αυτού. Συζητήσεις που πλέον έχει ολοκληρωθεί. Με τις νεότερες πληροφορίες του to10.gr να αναφέρουν πως η αναβάθμιση του Ιμπαγάσα στον ρόλο του πρώτου προπονητή της Ομάδας Β’ του Ολυμπιακού, είναι πλέον οριστική. Και αποφασισμένη.

Ποιος πήρε την απόφαση; Μα, φυσικά, ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη και τον σεβασμό του στις μεγάλες προσωπικότητες που έχουν περάσει από τον σύλλογο και συνεχίζουν να προσφέρουν, με κάθε τρόπο. Ο Ιμπαγάσα, μία από τις πρώτες μεταγραφές του διοικητικού ηγέτη του συλλόγου το καλοκαίρι του 2010, όταν πήρε στα χέρια του τον Ολυμπιακό, έδειξε το διάστημα που εργάζεται στα τμήματα υποδομής των πρωταθλητών, ότι… το έχει με την προπονητική. Και κυρίως με την εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών.

Ο Ιμπαγάσα συναντήθηκε με τη διοίκηση του συλλόγου την Πέμπτη και ενημερώθηκε για τον νέο του ρόλο. Αυτόν του προπονητή της δεύτερης ομάδας. Μια προαγωγή που αυτομάτως αλλάζει τις απαιτήσεις και παράλληλα επιβεβαιώνει πως ο Ολυμπιακός… γκαζώνει για τη δημιουργία της Β’ ομάδας. Ξεκινώντας από το πρόσωπο που θα καθοδηγήσει τεχνικά τους παίκτες που θα προωθηθούν από την ακαδημία, θα επιστρέψουν από δανεισμούς ή θα αποκτηθούν με μεταγραφή.

Επί της ουσίας με τη συμφωνία με τον Ιμπαγάσα, ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την επάνδρωση όλου του επιτελείου του Ολυμπιακού Β’. Ηδη γίνονται επαφές για βοηθούς, γυμναστές, ιατρικό επιτελείο, ανθρώπους που θα ασχολούνται με τα διαδικαστικά θέματα της ομάδας και γενικώς πρόσωπα που είναι απαραίτητα στη λειτουργία μιας επαγγελματικής ομάδας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ρόστερ, τώρα, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί στους τρεις άξονες που προαναφέραμε. Θα βάλει στη Β’ ομάδα τους παίκτες που κρίνονται (περισσότερο) έτοιμοι από τα παιδιά της ακαδημίας, ενώ θα παίζουν διαρκώς και οι νέοι παίκτες που θα έχει ο Πέδρο Μαρτίνς μαζί του, ώστε να παίρνουν παιχνίδια. Θα γίνει επιλογή των παικτών που έχουν δοθεί δανεικοί, με κάποιους να επιστρέφουν στο Ρέντη (Νικολιάς, Κωστή, Φοντέ Καμαρά, Ξενιτίδης, Βοΐλης, Νίκολιτς οι πιθανότεροι). Ενώ ετοιμάζονται και μεταγραφές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με παίκτες κυρίως νεαρούς σε ηλικία, που θα αποτελέσουν επένδυση. Όχι μόνο για το μέλλον…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ