aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τα πιο ευφάνταστα συνθήματα

TOY ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΟΥΛΕΡΕ

Οι ελληνικές ομάδες διαθέτουν οπαδούς που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο τοπ-5 του παγκόσμιου billboard. Αλλά επειδή προτιμούν την καφρίλα και τη βία χάνουν κάθε credit. Αν καταφέρεις να δεις μεμονωμένα την εντός αθλητικών και ειρηνικών πλαισίων δράση τους – κάτι που είναι σαφώς δύσκολο – τότε θα καταλάβεις ότι διαθέτουν χιούμορ, φαντασία, ξέρουν να την λένε στον άλλο χωρίς να τον προσβάλλουν και να διατηρούν έστω και αδύναμες τις ενέσεις της πλάκας που απαιτεί ο αθλητισμός, όπως αυτές βγαίνουν από τα συνθήματα.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι σίγουρα και λόγω πληθυσμού οπαδών οι βασικότεροι παίχτες και στο κομμάτι των συνθημάτων, με τον Άρη και τη Λάρισα να ακολουθούν σε μικρότερο βαθμό. Η λίστα με τα συνθήματα έχει γραφτεί πολλές φορές, αλλά κάθε χρόνο υπάρχουν νέες και ευφάνταστες δημιουργίες που αξίζουν να προστεθούν.  Τα κριτήρια είναι «όχι μάνες, όχι βρισιές, όχι καπότες σε θάλασσες κι ακτές». Α, και σ΄αυτά δεν χωράνε οπαδικά. Γνώμη μου πάντα!

Τα καινούργια…

1. «Συμμαχία πες αλεύρι, το πρωτάθλημα τελείωσε Νοέμβρη» : Όσο κι αν εμάς τους μη Ολυμπιακούς μας ενοχλεί η ουσία του συνθήματος, δεν παύει να το κάνει εύστοχο και να είναι μια ωραία μορφή καζούρας από τους ερυθρόλευκους οπαδούς.

2. «Νικήστε τον Ολυμπιακό, αλλιώς να μη γυρίσετε στο γήπεδο αυτό» : Αν αφαιρέσεις τη βρισιά, το υπόλοιπο είναι ένα σαφές σύνθημα, σκέψη της στιγμής. Ο ΠΑΟ χάνει με 3-0 από τη Σταντάρ στη Λεωφόρο και εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οι οπαδοί προειδοποιούν. Και οι παίχτες κατάλαβαν καλά ώστε έφαγαν ξανά τριάρα!

Τα διαχρονικά…

3.  «ΠΑΟΚάρααα, είμαι χάλια

Βλέπω έναν Αετό μ’ οχτώ κεφάλια

Πού τα βλέπω τ’ άλλα έξι

ΠΑΟΚάρα είμαι χάλια, τα ’χω παίξει…» : Το μυαλό του ΠΑΟΚτζή οπαδού είναι μια διαδρομή με το τρενάκι της παράνοιας, με την καλή έννοια.

3. «Γεωργέα-Γεωργέα, τα φυτά στην Καλαμάτα είν’ ωραία» : Ένας έπαινος για τα προϊόντα που παράγει η ιδιαίτερη πατρίδα του Νίκου Γεωργέα.

4. «Επαλέ, Επαλέ, να ‘χαμε έναν ναργιλέ, να την πίναμε όλη μέρα, να σε βλέπαμε Πελέ» : Την εποχή που η πράσινη αρμάδα του Σουμ είχε δεξιά στα εξτρέμ Επαλέ και Ξενοφώντα Γήττα, οι οπαδοί είχαν εμπνεύσεις απαράμιλλες.

5. «Ρε Λορέντζο, τι λες τώρα, που θα παίζετε στις τέσσερις η ώρα, κάθε Πέμπτη μεσημέρι, τον αντίπαλο κανείς δεν θα τον ξέρει» : Φώναζε ο Λορέντζο στο Bar για το γκολ του Κωνσταντίνου το 2002, αλλά την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟ ήρθε τρίτος στον όμιλο και πήγε στο ΟΥΕΦΑ. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήθελαν να μας πικάρουν, αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ που φτάσαμε στους 8 και αποκλειστήκαμε από την Πόρτο του Μουρίνιο.

6. «ΠΑΟΚ ξέρω ‘γω, ξέρω ‘γω εντάξει, βασικά και δηλαδή ΠΑΟΚ μ’ έχεις φτιάξει» : Ένα σύνθημα βγαλμένο από τα ονείρατα του Θωμά Μάτσιου ή του raver που βλέπει κύκλους και θέλει να γίνει κυριλέ.

7. «Μισή ζωή σου μαύρος, μισή ζωή λευκός, Μάικλ Τζάκσον ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτζής» : Την χρονιά που πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον στον ΠΑΟΚ βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο να τον αποχαιρετήσουν.

8. «Ούτε MEGA ούτε UEFA, στον ΑΝΤ1 για να βλέπετε την Βέφα» : Στις αρχές του 2000 ο Ολυμπιακός δεν περνούσε ποτέ την επόμενη φάση των ομίλων του Τσου Λου και οι Παναθηναϊκοί εκμεταλλεύτηκαν την τηλεοπτική συγκυρία για να φτιάξουν το στιχάκι τους.

9. «Σε βλέπει ο Αμπράμοβιτς και τρέμει, γεια σου Ντέμη-γεια σου Ντέμη» : Όταν το 2008-2009 είχε έρθει ο Ζοσέ Μουρίνιο στην Ελλάδα και παρακολούθησε το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ δίπλα στον Ντέμη, οι οπαδοί της ΑΕΚ που δεν τα πήγαιναν καλά με τον πρόεδρο βρήκαν αυτό τον τρόπο για να σχολιάσουν την κίνηση του «κοντού». Γρουσούζεψαν και τον Μουρίνιο που δεν πρόλαβε να τελειώσει τη χρονιά στην Τσέλσι.

10. «Έφαγες όλο το Σκλάβενιτη Σχορτσανίτη Σχορτσανίτη» : Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο είναι κάπως προσβλητικό προς τον Σόφο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι από ένα σημείο και μετά γελούσε κι ο ίδιος. Ένα σύνθημα που δείχνει ότι ο Έλληνας οπαδός στηρίζει τις καλές ελληνικές επιχειρήσεις!

11. «ΑΕΛ, τρακτέρ και love is in the air » : Σύνθημα που δείχνει περηφάνια για τα δημογραφικά στοιχεία των Λαρισαίων και με ένα πανανθρώπινο μήνυμα. Αγαπηθείτε darlings!

Τα επικά του ΠΑΟΚ (αλλά εκτός συναγωνισμού για να μην κλέψουμε εκκλησία):

“Είναι παρθένα του Ελληνιάδη η χτένα”.

Οέο- οέο- οέο, το καλαμάκι ρε δεν τρώγεται ΣΕ λέω

 Κρέμα μπουγά-τσα είναι το φαγητό σου

Και λεμονί-τα τ’ αναψυκτικό σου

 Κι όταν θα θες να δροσιστείς λιγάκι

πιες τον φραπέ μ’ ένα σπαστό ΣΟΥΒΛΑΚΙ”.

“Μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα”.

Και δύο υβριστικές εξαιρέσεις…

12. «Πάρε μας μια πίπ@ σιλ βου πλε ρε Σισέ ρε Σισέεεε» : Το 2011 ο Σισέ έβαλε μια φούστα σε έξοδο του και προφανώς θα γινόταν παντιέρα στο στόμα των Ολυμπιακών. Το εν λόγω αν και έχει λέξη για πιπέρι, είναι διασκεδαστικό λόγω των κανονικών γαλλικών.

13. «F@ck you in Salonica tonight, Ian Wright, Ian Wright…» : Εξίσου ευφάνταστο και της στιγμής το εν λόγω, με τους ΠΑΟΚτζήδες να το φωνάζουν στον Ίαν Ράιτ το 1997-98 όταν έπαιξαν με την Άρσεναλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ