aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΤα πιο διάσημα (για γέλια και για κλάματα) σκίτσα από τον χώρο του αθλητισμού

Τα πιο διάσημα (για γέλια και για κλάματα) σκίτσα από τον χώρο του αθλητισμού

Πεπ Γκουαρντιόλα, Φερνάντο Αλόνσο, Ζινεντίν Ζιντάν, Λιονέλ Μέσι, Ζεράρ Πικέ και… εσχάτως, τον Σεπτέμβριο η Σερένα Ουίλιαμς, πρωταγωνίστησαν σε αθλητικές γελοιογραφίες, που τροφοδότησαν παγκόσμια συζήτηση. Ποδόσφαιρο, Formula 1, μπάσκετ, τένις, αλλά και ντόπινγκ, αποτέλεσαν πεδία… σχεδιασμού, άλλοτε με πολιτικές αναφορές ή ακόμα και με σεξιστικά ή/και ρατσιστικά υπονοούμενα, όπως παρατήρησε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, σε μία οργισμένη αντίδραση υπεράσπισης της Αμερικανίδας τενίστριας για την γελοιογραφία του Αυστραλού, Μαρκ Νάιτ, στη  Herald Sun.

«Δημιούργησε μία εικόνα με ρατσιστικά και σεξιστικά κίνητρα και κατάφερε να μετατρέψει τη δεύτερη μεγαλύτερη αθλήτρια σε ένα αντικείμενο», είπε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στο λογαριασμό της στο Twitter. Οι συζητήσεις προκαλούν εντάσεις, κάποιοι «βλέπουν» τη διαμάχη ως προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου, άλλοι όχι.

Αυτό άλλωστε σημείωσε, τον Σεπτέμβριο, η αυστραλιανή εφημερίδα Herald Sun, που αψήφησε διεθνή κριτική και ισχυρισμούς για ρατσιστικά και σεξιστικά υπονοούμενα, παρουσιάζοντας, την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης, το  σκίτσο μαζί με τις γελοιογραφίες του Αμερικανικού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Δεν ήταν η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία, που  ένα σκίτσο δέχεται ευρεία κριτική, κυρίως στο διαδίκτυο. Έστω κι αν στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι απειλές, που ο Νάιτ ανέφερε ότι δέχθηκε, κατά της οικογένειάς του, τον ανάγκασαν  να αναστείλει τον λογαριασμό του στο Twitter.

Πολλές συζητήσεις είχαν ανοίξει, από το σκίτσο για το GP της F1 στο Μπαχρέιν (με αναφορά στην αστυνομική βία) από το σκίτσο που με πρωταγωνιστή τον Ζεράρ Πικέ, αναφερόταν στην καταστολή του κινήματος αυτονομίας της Βαρκελώνης και από το σκίτσο με τις κατηγορίες για τη γνωστή υπόθεση ντόπινγκ στη Ρωσία.

Αυτά είναι τα πιο διάσημα σκίτσα από τον χώρο του αθλητισμού:

1) Η γαλλική εφημερίδα L’ Equipe παρουσιάζει τον Ζεράρ Πικέ, γνωστό υπερασπιστή της Καταλονίας, να έχει συλληφθεί από άνδρα των ισπανικών ειδικών δυνάμεων, ενώ πίσω του απεικονίζονται διαδηλώσεις και η καταστολή τους.

2) Ο Λιονέλ Μέσι κουβαλάει το Παγκόσμιο Κύπελλο που ήθελε, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει σαν… «Σταυρό του μαρτυρίου».

3) Η κεφαλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Μουντιάλ 2006. Ο Γάλλος βρίσκεται απέναντι στην ιταλική ομάδα της Formoula 1, Toro Rosso.

4) Εικόνα από το GP της F1 στο Μπαχρέιν και την αστυνομική βία. Οι αστυνομικοί ντυμένοι με φόρμες ομάδας της F1 ποδοπατούν κάποιον.

5) Σατιρική εικόνα για το GP της F1 στο Αζερμπαιτζάν, όπου πιλότοι εμφανίζονται να καπνίζουν ναργιλέ και να ψήνουν σουβλάκια.

6) Ο «ανακατασκευαστής» Πεπ Γκουαρντιόλα κατά ην άφιξή του στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Καταλανός με σχετικά διπλώματα και …εργαλεία οικοδομής.

7) Ο ιδιοκτήτης της ομάδας ΝΒΑ των Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, γνωστός για την εκκεντρικότητά του και τις τοποθετήσεις του.

8) Οι New York Times αναφέρονται στην υπόθεση ντόπινγκ της Ρωσίας, παρουσιάζοντας έναν μυώδη αθλητή με την μορφή του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφοντας: «τώρα όλα έχουν νόημα».

9) Η αυστραλιανή εφημερίδα Herald Sun, παρουσίασε την Σερένα Ουίλιαμς στον τελικό του US Open, με υπερβολικά χείλη και γλώσσα και σγουρά μαλλιά, οργισμένη έχοντας σπάσει μία ρακέτα που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, δίπλα σε μία πιπίλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ