aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παρασκήνια | Αθλητικά ΚύπρουΣτο χώμα, στους 40ºC έπαιζαν καλύτερα από τους... εκατομμυριούχους!

Στο χώμα, στους 40ºC έπαιζαν καλύτερα από τους… εκατομμυριούχους!

Ένα δίκιο το ‘χουν οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές που διαμαρτύρονται για την ώρα διεξαγωγής των αγώνων. Κι όλοι αντιλαμβάνονται ότι στις 4 το απόγευμα δεν είναι κι οι πιο ιδανικές συνθήκες για να παίξει κανείς ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Για παράδειγμα χθες, που έγιναν πέντε παιχνίδια η θερμοκρασία κυμαινόταν, στις πόλεις διεξαγωγής των αγώνων, από τους 21 μέχρι τους 27 βαθμούς κελσίου.

Από την άλλη, ένας θεός ξέρει τι θα άκουγε ο Κουτσοκούμνης και οι συνεργάτες του στην ΚΟΠ αν όριζαν τους αγώνες της Μεγάλης Τετάρτης και της Μεγάλης Πέμπτης, για παράδειγμα στις 18:00. «Άθεους» θα τους ανέβαζαν, «άθεους» θα τους κατέβαζαν επειδή δεν κάποιοι δεν θα προλάβαιναν να πάνε εκκλησία.

Η πλέον εκνευριστική παράμετρος της όλης ιστορίας μας έρχεται από κάποιους προπονητές και ποδοσφαιριστές οι οποίοι αμείβονται με 200 και 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως έκαστος και δηλώνουν «είναι απάνθρωπο» και «ελάτε να παίξετε εσείς τέτοια ώρα» και διάφορες άλλες υπερβολές τέτοιου τύπου επειδή έπαιξαν ένα-δύο αγώνες σε θερμοκρασία 25 βαθμών.

Κάποιος να υπενθυμίσει στους εκατομμυριούχους προπονητές και ποδοσφαιριστές, ότι σ’ αυτόν τον τόπο, υπήρχαν εποχές που Κύπριοι ποδοσφαιριστές έπαιζαν -ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ- σε χωμάτινα γήπεδα, σε θερμοκρασίες 40 βαθμών κελσίου κι είχαν πολύ καλύτερη απόδοσή απ’ αυτούς που διαμαρτύρονται.

Ας μπουν στον κόπο να ρωτήσουν τον Ανδρέα Στυλιανού, τον Νίκο Χαραλάμπους, τον Αντωνάκη Καφά, τον Παμπουλλή, τον Σταύρο Παπαδόπουλο και τον Γιαννάκη Γιαγκουδάκη…

Ι. Κ. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ