aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΣάλος στην Ισπανία με τη ρετρό φανέλα του Μουντιάλ

Σάλος στην Ισπανία με τη ρετρό φανέλα του Μουντιάλ

Πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει η απόφαση της Adidas να χρησιμοποιήσει μωβ χρώμα στη νέα εμφάνιση της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Η γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών επέλεξε να δώσει ένα… ρετρό στυλ στις νέες φανέλες των εθνικών ομάδων ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά φαίνεται πως στην περίπτωση της «φούρια ρόχα» της γύρισε… μπούμερανγκ.

Συγκεκριμένα, αρκετοί χρήστες του διαδικτύου υποστηρίζουν πως το μωβ χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί παλαιότερα σε σημαίες της χώρας και δηλώνει την αντίθεση στη μοναρχία και τη βασιλεία. Παράλληλα, λόγω και των τελευταίων γεγονότων με το δημοψήφισμα στη Βαρκελώνη, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως τώρα η Ισπανία έγινε… Καταλωνία!

Απ’ την πλευρά της, η Ισπανική Ομοσπονδία τόνισε πως το χρώμα στη φανέλα δεν είναι μωβ, αλλά… μπλε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είχε καμία συμμετοχή στη σχεδίαση της νέας εμφάνισης. Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν, οι ιθύνοντες την Ομοσπονδία αποφάσισαν να ακυρώσουν την επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τρίτης (07/11).

Παρ’ όλα αυτά, η Ισπανία θα αγωνιστεί κανονικά με τη νέα εμφάνιση στον φιλικό αγώνα με την Κόστα Ρίκα (11/11, 10:30), αφού δεν υπάρχει διάθεση απ’ την Adidas για περαιτέρω αλλαγές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ