aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠαγκόσμια υπόκλιση σε Κοντίδη

Παγκόσμια υπόκλιση σε Κοντίδη

Τερματίζοντας δεύτερος στη χθεσινή κούρσα μεταλλίων ο Παύλος Κοντίδης εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο στα σκάφη Laser, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ιέρ στη Γαλλία. Είναι η δεύτερη φορά που ο 32χρονος ιστιοπλόος κερδίζει τον συγκεκριμένο αγώνα (η πρώτη ήταν το 2017), ο οποίος θεωρείται η σπουδαιότερη ιστιοπλοϊκή συνάντηση στον πλανήτη.

Για τον Κύπριο Ολυμπιονίκη, Νο1 στον κόσμο στα Laser, είναι το τέταρτο χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τη Μελβούρνη (2016), το Ιέρ (2017) και την Ενοσίμα (2019). Δείχνοντας από το πρώτο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μαγιόρκα πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση -εκεί ήταν 6ος- ο Κοντίδης έκανε εξαιρετικό αγώνα, βρισκόμενος μόλις μια φορά εκτός 10αδας.

Στην κούρσα μεταλλίων ήταν δεύτερος, πίσω από τον Βρετανό Χάνσον που κατέκτησε το αργυρό μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Κοντίδη (42β έναντι 43β). Το βάθρο συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωταθλητής Ευρώπης Μάικλ Μπέκετ (50β) αφήνοντας εκτός μεταλλίων τον μέχρι την Παρασκευή πρωτοπόρο Μπουλ (54β).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ