aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΌταν ο Πάρης ίδρυσε οπαδικό σύνδεσμο και οργάνωνε την κερκίδα! (pic & δηλώσεις)

Όταν ο Πάρης ίδρυσε οπαδικό σύνδεσμο και οργάνωνε την κερκίδα! (pic & δηλώσεις)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Μία φωτογραφία-ρετρό ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Πάρης Ανδρέου, ο οποίος έκανε flash-back στο 1992-93 σε βαρωσιώτικο ντέρμπι απέναντι στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (1-1).

Βέβαια, δεν είναι ακριβώς φωτογραφία, αλλά κάποιους είδους φωτοαντίγραφο από βίντεο στον υπολογιστή του. Βίντεο το οποίο έστειλε στον πρόεδρο της Σαλαμίνας ο παλαίμαχος άσος των ερυθρόλευκων Πάμπης Ανδρέου. Εξ ου και οι ευχαριστίες του πρώτου προς τον δεύτερο.

Στην φωτοκόπια απεικονίζεται ο Πάρης Ανδρέου ντυμένος στα ερυθρόλευκα να κάνει δηλώσεις στον Ανδρέα Πογιατζή του ΡΙΚ πριν το παιχνίδι έξω από το γήπεδο. Έκανε δηλώσεις με σκοπό να σχολιάσει θετικά την εισφορά και το «καπέλο» των 50 σεντς της κυπριακής λίρας στο εισιτήριο του αγώνα (4μισι λίρες στοίχιζε η γενική είσοδος) για να ενισχυθεί τότε το ταμείο του Δήμου Αμμοχώστου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, για να αναφέρουμε κάποιες από τις πιο πάνω λεπτομέρειες, έπρεπε να επικοινωνήσουμε με τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας της Αμμοχώστου, ο οποίος μας έδωσε και κάποιες άλλες σημαντικές πληροφορίες της εποχής.

Ο Πάρης Ανδρέου υπήρξε τότε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Φιλάθλων Νέας Σαλαμίνας και οργανωτής της κερκίδας. «Θυμάμαι στην πρώτη ιδρυτική σύσκεψη στην Αναγέννηση Προσφύγων μαζέψαμε 150 άτομα. Άλλες εποχές…», λέει ο Ανδρέου. Ακολούθως ο Σύνδεσμος ονομάστηκε σε Red Club και σήμερα έχει την ονομασία Red Rebels.

Όπως θα δείτε στη φωτοκόπια πιο κάτω, διακρίνεται το μακρύ μαλλί που είχε Ανδρέου και οι φαβορίτες που ήταν must την τότε εποχής. Γι’ αυτό και φορούσε καπέλο, για να κρατάει σταθερό το μαλλί του.

Βλέποντας την κεντρική φωτογραφία, αλλά και αυτή στο τέλος του κειμένου και συγκρίνοντας το χθες με το σήμερα, βγαίνει το συμπέρασμα πως ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων μόνο εμφάνιση άλλαξε από τ0 1993 μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ