aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΌταν ο Μπολτ έχανε από τη... μαμά του (vid)

Όταν ο Μπολτ έχανε από τη… μαμά του (vid)

Ο Γιουσέιν Μπολτ βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον έξι φορές Ολυμπιονίκη να καλείται να υπερασπιστεί τους τίτλους του στα 100μ και 200μ για δεύτερη σερί διοργάνωση. Ο Τζαμαϊκανός έγινε γνωστός στον ευρύ παγκόσμιο κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 22 ετών.

Πίσω από το πιο σπουδαίο αστέρι του παγκόσμιου αθλητισμού, βρίσκεται μια δυναμική γυναίκα, η μητέρα του Τζένιφερ, ήταν αυτή που παρότρυνε τον γιο της να μην παρατήσει το όνειρό του.

«Όταν ήμουν έγκυος στον Γιουσέιν με πλησίασε ένα νεαρό αγόρι και με παρότρυνε να του δώσω αυτό το όνομα, μου άρεσε, τον ρώτησα πώς γράφεται. Γιουσέιν, κατά μία έννοια σημαίνει όμορφο, ωραίο» θυμάται η Τζένιφερ Μπολτ. Η ίδια αθλήτρια στα σπριντ και στην παρατεταμένη ταχύτητα (400μ), αποκάλυψε ότι είχε νικήσει τον Γιουσέιν σε μια κούρσα, όταν ήταν 12 ετών.

«Όταν τρέχαμε, δεν κοιτούσαμε τους χρόνους, ήταν απλά μια διασκέδαση για εμάς» συνέχισε, τονίζοντας ότι και ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο χρειάστηκε τη μητρική παρότρυνση. Το 2002 ο Γιουσέιν Μπολτ, σε ηλικία 16 ετών, κλήθηκε να εκπροσωπήσει την Τζαμάικα στο παγκόσμιο εφηβικό πρωτάθλημα, που γινόταν στην πρωτεύουσα του νησιού, Κίνγκστον.

Τότε, αγωνιζόταν στα 200μ και στα 400μ. κι όπως εξομολογείται η μητέρα του «δεν ήθελε να πάει, γιατί ήταν μικρός και δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί παιδιά μεγαλύτερα κατά δύο ή τρία χρόνια. Εγώ, τον ενθάρρυνα, του είπα ότι θα είναι υπερήφανη ακόμα κι αν δεν κερδίσει».

Η στιγμή απεικονίζεται σε μια ταινία κινούμενων σχεδίων, με τίτλο «Το αγόρι που έμαθε να πετάει». Τελικά ο Γιουσέιν κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ., με 20.61 και σε ηλικία 15 ετών και 332 ημερών γινόταν ο νεαρότερος πρωταθλητής κόσμου στην κατηγορία εφήβων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ