aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Οι… τροφαντοί της Premier League

Από τον θρυλικό Νέβιλ Σάουθχολ, στον Μίκι Κουίν του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το TOP-10 όσων έπαιξαν στο Νησί και είχαν τα παραπανίσια κιλάκια τους.

10. Νιλ Ράντοκ

Αν και είχε αρκετά κιλά από μικρή ηλικία, κατάφερε δύο φοβερά πράγματα. Το ένα ήταν να είναι αρκετά γρήγορος και το άλλο να παίζει μέχρι πέρσι, δηλαδή σε ηλικία 47 ετών. Σε αυτή την πορεία των 29 ποδοσφαιρικών ετών, φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα της Τότεναμ και της Γουέστ Χαμ, ενώ την πενταετία 1993-’98 την πέρασε ως βασικός στη Λίβερπουλ. Το άλλο επικό ήταν ότι για σέντερ μπακ έβαλε και 30 γκολ στο πρωτάθλημα.

neil_ruddock
9. Γιαν Μέλμπι
Ο Δανός αμυντικός μέσος και σέντερ μπακ έκανε μεγάλη καριέρα με τη Λίβερπουλ, όπου αγωνίστηκε για 12 χρόνια (1984-’96). Αν και όχι τόσο ταχύς, ο Μέλμπι υπήρξε εξαιρετικά δυναμικός και εγκεφαλικός για τη θέση του, βάζοντας και 63 γκολ στο πρωτάθλημα.
molby
8. Νέβιλ Σάουθχολ
Ο Ουαλός υπήρξε ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία της Εβερτον και ένας από τους σημαντικότερους στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Με τα Ζαχαρωτά έπαιξε για 17 σεζόν (1981-’98, ενώ σταμάτησε σε ηλικία 44 ετών το 2002. Στα τελευταία του είχε φτάσει να ζυγίζει 110 κιλά.
neville-southall-dailymail2
7. Κέβιν Πρέσμαν
Πέρασε 17 χρόνια (1987-’94) ως το Νο1 της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, μετρώντας περισσότερες από 400 συμμετοχές. Παρά τα πολλά κιλά του ο Αγγλος τερματοφύλακας ήταν από τους καλύτερους στη θέση του στις αρχές των 90s στο Νησί. Αργότερα πέρασε και από Λέστερ, Λιντς, κλείνοντας την καριέρα του το 2009 σε ηλικία 42 ετών.
presman
6. Μαθιου Λε Τισιέ
Από τους πλέον θρυλικούς Αγγλους των 80s, 90s, ο οποίος επέλεξε να αγωνίζεται μόνο με τη Σαουθάμπτον (1986-’02). Απίστευτα τεχνίτης ο σέντερ φορ των Αγίων είχε πάντα κοιλίτσα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να σκοράρει 164 φορές για το πρωτάθλημα. Το φοβερό με την περίπτωση του και σε αντίθεση με τους άλλους της λίστας, είναι πως τώρα στα 47 του είναι πιο αδύνατος από ποτέ.
matt-le-tissier
5. Μαρκ Μπόσνιτς
Βρέθηκε για ελάχιστα από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, μα την καριέρα του την έχτισε στην επταετία (1992-’99) που πέρασε στην Αστον Βίλα. Στα τελευταία της καριέρας του ο Αυστραλός πορτιέρο είχε παχύνει αρκετά. Σταμάτησε το 2009 στα 37 του χρόνια και ήταν αρκετά τσουπωτός.
bosnich
4. Πάντι Κένι
Εν ενεργεία, παίζει στη Νόρθαμπτον και στα 38 του έχει επανέλθει κάπως σε φυσιολογικά επίπεδα για αθλητή. Πέρασε για λίγο από την Premier League με της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Λιντς, Μπόλτον. Ο Ιρλανδός τερματοφύλακας δεν έκανε μεγάλα πράγματα στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά στη λίστα μία χαρά μπαίνει.
paddykennyreadingvsheffieldunitedfna379r63-al
3. Αντι Ριντ
Ο 33χρονος μέσος είναι εν ενεργεία παίκτης με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Πλέον είναι σε καλό βάρος. Ωστόσο, την τριετία που πέρασε στη Σάντερλαντ (2008-’11), οι οπαδοί τον λάτρεψαν. Παρά τα παραπανίσια του, υπήρξε ιδιαίτερα φαντεζί, ώστε οι οπαδοί της τον αποκαλούσαν «The Fat Maradona».
andy-reid-soccer-squawka-864x550
2. Μίκι Κουίν
Πρωταγωνίστησε στο Νησί πριν την δημιουργία της Premier League. Ωστόσο, πρόλαβε να παίξει μία σεζόν και σε αυτή και έτσι έχει δικαίωμα να μπει στη λίστα. Ο για ένα φεγγάρι (1995-’96) επιθετικός του ΠΑΟΚ, ήταν παραδόξως, τρελός killer και δεν τον ενοχλούσαν τα κιλά του. Εβαλε 227 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας το παρατσούκλι «Sumo», ενώ υπήρχε και στιχάκι για εκείνον που ρωτούσε «Who Ate All the Pies?»
quinn_ai
1. Τόμας Μπρολίν
Στις αρχές των 90s ήταν από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο. Ο Σουηδός ήξερε πολύ μπάλα και έζησε τις μεγάλες στιγμές με την Πάρμα να σηκώνει Κυπελλούχων (1993), Σούπερ Καπ Ευρώπης και UEFA (1995). Με την Εθνική στο Μουντιάλ των Η.Π.Α. (1994) βρέθηκε στην 3η θέση, σκοράροντας και τρία γκολ. Πήρε λοιπόν μεταγραφή στην Λιντς, αλλά εκεί του βγήκε όλη η τεμπελιά. Δεν έπαιξε ποτέ καλά, πήρε πολλά κιλά, για να σταματήσει τελικά το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 28 ετών.
tomas-brolin-sportingheroes

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ